Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 25th, 2009|10:46 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

       Uz Kuldīgu, nopirku 2 pārus bikses, rokas pulksteni 34 rbļ. Vienu šņabi, ēdamo. Zemes zemenes. Gabalus atdeva labās rokās. Kārpīja, sutināja, mauca. Kapelāns ar draudiem apsveica. Lauza rokas, muļķīgi bija skatīties. Apvilkt ar ramadānu. Palika nopakaļ atpūsties stiklā. Bija karsts, un skelets pārstāja uztraukties. Nevar atmest smēķēt ar karali medūzas lomā. Mamzeles baidās lepoties. Strīpaini vezuma delveri. Skatās, kā kratās bliss. Nevarat mainīt guļvietu pret dāliju. Apsēdies, dēliņ, man kaprīzes mazas. Izbēdz no radošuma, saslēdzies brālībā. Gribas dālderi. Skandini cukini. Es atliets medū ar skrūvgriezni un izbāzeni. Izdabū baltas ārpuses. Mamzeles stostās, gribētos rotaļāties. Zili melni skapīši. Aizelsās medību vairogos. Meliorācijas rindiņas. Skabargas atdeva ar zilbes pieskārienu. Mamzele atteicās pieņemt pavalstniecību ar garu degunu. Izpurgāja skapīti. Ar vienu roku izberza ateju. Atbrauca sakravāties par pateicību mazajiem cilvēkiem.

       Biju mājās, gulēju, skatījos televizoru (Tautas frontes kongresu). Drebelīgi sapratu, ka pavadītais laiks uz mani neattiecas. Pakaviem piekrautās atslēgas. Piedabūt mantas mosties. Atradās viens tāds, ko no savas puses nespēju nospeķot. Ar atliektu galvu mantas bija pāridarītas. Marmorā sakarinātas un tādas blisīgas. Ar vienu stroķa vēzienu pārtraucu atskaitīties. Nometu skapīti pēc norādēm. Atjēdzos, ka manas panckas smaržo pēc ūdens. Tauta kā atrauga nedod miermīlību. Beidzas rudens, krusas darbi metas peldēties svabadie gari. Noslogojums no jumta un smadzenes. Par galvas vandītāju maksās Zundas mēbeles. Skata balzāmu. Putraimu gladiolu maskēs par seržantu mudīgiem stādiem. Saplacinātiem ziepju burbuļiem. Netiklām darbībām skujas sapelēs, izsviedīs ārvalstīs. Nedos grausti piepju serdi. Nolauzīs līdzīgas. Burbuļa indigo. Kliedza sniegs uz ceļa drātis, motorzāģis. Medaļu liekais svars. Uzmet stipendiju uz zirga. Nevarat marcipānu izdēt priecīgās krāsās. Nevar man piesolīt grebenes ieslodzīt. Bijušie rietumnieki. Būsit ziepju lamātājas, būsit skapī sakarinātas. Tīri tā prom, ka nevarat atveldzēties. Nokoļīt bijušo strazdu dzenātāju. Man piekusīs prāts. Tikai saprast, ko par to ieminējās labas skaļi graustas lapas.

       Ielikām kolektoru, līdz akai 150 metri, kādi 500 m3. Sazagāmies samazgas tīri jaukas. Lai tas zābaks nojumes galā atrodas. Ar pilienu jaudu. Mūsu māsas jau gribētu apvaicāties. Bet tiešām sagadās tā, ka nevar iespurgties. Nedēļām ilgi gribētos apspriesties. Vai tas nudien ir pa nopietnam. Vai man būtu vēlme apvaicāties par klosterzēna beretēm. Tik dāsni pievakares gaismā manos lindrakos uzradies būs jau savs piedzīvojums arī. Nedienas paies kā iesācējas. Simpātijas pieblīvētas muskuļiem vainagotas. Bijušie klausībspēki maksās par elektrības uzliesmojumu. Manas partizānu atvilcinātās varat kaut vai tūlīt būdā uzvelt. Gribot negribot maksa palielinās. Būs jau ziemas pelēcība griestus apgriezusi. Gaisā kustības izskatās maziņas. No manis atmiņas paglāb. Galvgalī bīda zemaziņa kā cīpsla. Brigadieris skatās slapjām rokām. Medīt būtu iemācījies. Nevaldītu pār svaru. Zintnieks baidītos pieskārienu. Nevienādība tāda kā saplacināta un sastāvējusies. Bet nieki vien manos apvidos gribētu patverties. Kad no stostīšanās visi brīvie bija pakarināti debesīs un nelaidās vaļā. Lai no pajumtes drebelīgos garšļaukos mīzals salabtu ar savu kasti. Brūtgānu iesmos. Briesmīgās nevarības ģenitālijas. Skropstas zilumos uz piedurknes. Mežģī ārā kāju no mājvietas. Ar skābo sīrupu našķoties, kā pārtiek no siluetiem. Mazas tigras dimantas. Zilumu gripa. Muskulis saberzts un neliekas pieņemams. Saķepušais, skumjais Darvins.

link