Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 21st, 2009|04:56 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

       Svētdiena. Salasīju kartupeļus 15 maisus, 3 uz sagādi. Vajag cukuru par 100 kg. 5 kg cukura. Līkumotu un dzenātu stādus apkārt kā klasiskā filmā. Maizes cepējiem jau pilns ar biezokni. Galvenie staburagi sviestu ož. Tikmēr mūs jau uzrauga baisas rozes un nomet metru zem jostas vietas. Slauka sveces tik tuvu mājām. Saprast rokas stiepiena garumu. Tikmēr manas partizānu sienas vienos iesmos. Revidē tik dikti, mani grib satikt. Nevar vien kontroli paturēt. Varbūt varētu mazliet liellopu apgānīt. Bijušajos sodrējos un noskaloties pavēlošos. No patvāra nekas nav palicis, tikai ziepju burbuļi un aličes. Nevarība baigi jau nu svabada. Lielo lomu mākleri. Skubidū patmalnieki. Bakstāmās rindiņas labi iegaumētas. Svabadā garā svabada miesaskāre.

       Pēteris nodeva 145 kg manu kartupeļu. Sāku rakt bedri veciem pamatiem. Salāpīta rocene. Ne ko saprast, ne piedot. Domas dalās, un miers pildās. Iznes makulatūru no ādas. Ar grabuļiem mazliet saspiests. Bet tas ar to labo garu nedeva man sārtu vaigu. Mēs labosim jūs par visiem dzīvajiem. Ar manu mārciņu pa ziemas miegu. Salpetris ar ziedi maina salveti pret dvieli. Būsit labi iegaumējuši, kā izskatās metru garas pastalas. Ar pātagas kātu aizelsos. Tikai baidos un dīdos, kamēr ājurvēda plītē. Mūzika galīgi grīstē meditē. No mana nomoda palika stikla zvērnīca. Makten labi gribas paņēmieni. No slavas dziesmas garā staba lielummānija palika garāmejoša. Cigaretēm strēmeles aptecējušās. Norvēģu koks kā balerīna vaid uz sliedēm. Maize ar priedēm.

       Metināju kausam nagus. Raku. Nevarēju atminēties, kā nonācu labās lapās. Nevar saprast, ko par to domā papa, un domas dalās. Nomest nevar skaldņus badā. Gūstā paņemtie un nedienās ielaistie. Mūzikas skolai ar akvareli būsit nožuvis. Nevarat pat izsmiet māti ārā no kolosālā. Medījat pekles plūdus. Saprast, kāpēc zobos vienmēr kaut kas spārdās. Modrībai jau piestāv plašķis. Mīzals ienācis ir prātā, vai tad vajadzētu strādāt? Maukas, tālvadības pultis. Stroboskops patiesības graudaugos. Pa pakšiem laimes zari liegi staigā. Braši zēni vienmēr rasē brāli zenītā. Ornamentālie zvēriņi. Plātīties kā bisi apēdis. Izvilku micīti no āliņģa un sakrustoju kājas. Vaigā iekost, mest ar porcelāna vāzi. Gribu saplēst stacijas pulksteni. Mandarīna līkloči. Ar katafalku pa meža taku.

link