Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 20th, 2009|07:37 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

       Raku N-8, ieliku caurteku. Es mierīgi saplēsu sudrabu. Karstos dīvānos, zobupastā un kartoškās. Laime pārtapa pulverī. Mūzika sabliezta nokaunēties maksas bižutērijā. Nevainības mīzals labi izskatās, mūs sapratīs. Maize aizelsās, nokrišņi pa pirmo zorti. Mandeles laboja, svinu aizmirsa. Maksima nojauca svešas burzmas. Aiznesa sodrējus uz bildēm. Atplestām plaukstām mazliet pietina barometru ģitārai. Mīzali labi saprot korpulentas, karstasinīgas, nievājošas. Mosties no pārticības. Iemarinēties, sabalansēties, uzpariktēties. Ar baili pa pakausi. Nomedī, zobos sakļauj un nespēkā atceries biezos zobenus ar kraukļa bailēm. Baisa kapa smaka. Iebrauc ziednešos, nomet sudrabu. Ar zelta olu pa Plineru. Apceres bagātais nevarības kalngals. Pelnos ar rakstāmadatu. Aizbraukušais nojumes sargs nopļauts ar labu lomu. Zem kadastra robežas kaulu niekalbība. Aizbrauksim sabaļļāties, ienest maizi zemes kabalā. Novemt zobus ar zemes dzesētāju. Sastatnēs bailes par pīrāgiem. Aizmirsti saprasties ar tēraudu. Zobenbrāļi kā ar skiču meistaru. Ar āmuru ziepes, ar kapronu sēnes. Bojā sienāzi, nedomā svinu. Aizbildnes brilles ar karstu rūsu. Zebras ar piltuvi uz krūtīm. Atblāzmas rokenrols. Aizmeta ar visu cisu pa pagalvi vandīties.

       Aizgāju uz ciematu, dabūju zīmi par traktora pirkumu. Raku N-8. Vāru vakariņas (kartupeļus). Manas drēbes šausmas vēsta. Rasas podā dinamīts. Uzcel gaisā bībeli ar trasi. Atpogājies stomatīts. Bailes nedod baiļu sviedrus. Lāpstas kastrāts. Nomet zemapziņu cīpslās. Uzsmej man pa muti ar rīksti. Zemes sadalītas, tagad varat uzblēt-mīlēt. Priedē lepnība ar stāvu galu. Streipuļojoša svīta. Uzdilt matrozim ar plīts kruķi. Ar maizi loba sējumu. Bailes lobītu mazos sniega cepumiņus. Būdā vienmēr labi garumi. Birstamā kaite. Makten labie ziepju burbuļi ar nevainības tēraudu. Patvāra gumijas. Ar zaļu lenti mazliet piesmakusi dusa. Vaimanas pilda ar zebras asti. Kodīs Londona mazaizsardzība. Burtnīcas māsīcas zemajos kaktos. Ar bārkstainiem cimdiem, ar pirkstu skoču. Ievaicāšos, kā tas saucas. Garšļaukus laidējiem es būšu apcerības pildīts. Manta uzliesmos, mūzika skanēs baiļu rudzos. Par piedzerto zemes draugu sudrabu maksās. Meskalīns un ziepnieks atdos baso kāju pieskatīt.

       Aizbraucām ar Pēteri (moskviču), pabeidzām rakt N-8 un salasījām kartupeļus 3 maisiņus. Izrakti 1000 m3. Stasiks ļāva man aprobežoties. Galva visa vienās domās. No mierpilsoņa labi gribētos aptaisīties. Patiesība garšļaukus revidē mantrausību. Ar maizi pēternīcas grāvī uzbliezt matraci un saprast, ko par to ar kodolkaru darīt mūžam. Sadzeltējis birums. Ar mantkārību labi būtu iegūt draugus. Labot nespēj ziemas kaprīzes. Ar noskūtu padusi velta man savdabīgas raizes. Nevar aprobežoties tikai ar to, kas man svarīgā galā. Visos ziemas kadastros uzzied mantu ērgļi. Saprot medaljona bizoņa sniegoto kalnu. Ar partizānu nevar saprasties, tad nolemj mantas dalīt. Bet tik dikti nevar papirosu nonievāt. Ar blusu pa Tērveti. Nojume visa gravās un avīs, tādēļ baidās. Papīra salvetes nopļaut. Galda biezajos nostūros. Bekas tādas nedrošas un nevarīgas. Zemzari nevarēs manas kārtas aptumšot. Tikām ar zobenu un Pedvāli līdumos patversies. Pats nelabais ar ziemas riepu. Labības gārdzēji.

link