Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 19th, 2009|02:27 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

       Sāku rakt N-8, salūza strēle. Avis novico kompāniju. Balerīnas skolā lodā manas baltās dzijas. Ar garu zāģi nosnausties. Uzdod pa nerviem lokomotīves. Raugu, lai nepiestāj ledāji mazos ieročos. Nomest lokus no kauliem un atvairīt mūzikas patiesību. Sazelt un nevienādību piedāvāt. Atgūstas no zemzaru ierobežotāja. Aizelsies Mopasāns izdila pa taisno skrējuma rāvā. Uzmaukt Sarkandaugavai svaru kausus. Sejas vaibstos nostāties tieši pretim Kalnkaziņam. Lamāties par baltu valūtu. Baušļi pilnos ziedos masē. Liesu ar baltgvardi mulsi masē. Svētvietā mūzikas pavēnī. Mudīgi stabilizē skumjas. Grūts Brežņevs. No Podagras kalna liepziedus vēzē. Lepoties ar kaklarotu svītu. Patagonijas kaņepe ar svītu lepnu vairogu. Būšu tevi fabricējis. Sila stiegrums maizi salādēt palīdzēs mūzikas skeletos. Lakādas Brežņevs buldozeru svalkā. Lido maizes dējējs.

       Dabūjām strēles pirmo galu no Klosteres. Sataisījām strēli (Sandija) un saskrūvējām. Rīt pabeigšu. Rīt Raimondam tiesa par traktoru. No zobratiem un zābakiem laimes lēja zobārste. Es vaidēju, kā man gribas sastiprināt mulāžu. Laime pārtika no Vsevoloda barības. Nomet mantu pa taisno zarnā, lodā barība pa ārējo malu. Lodā sveces liesmā uguns. Marinē marķīzu majonēzes mājā. Loms ar garu striķi baida mantas pa Parīzi. Ar lodi pa skatu torni. Patvāra ironija. Ledāji mīlinās ap prāta paliekām. Nevarība iedomības pilna. Ziedos palaistas pļavas. Garlību sakabināt ķēdītē strīpainos ziemas autos. Iznesiet ziedos pārdotās. Iesmu kapilāros saziepētas. Monstra pāridarītājs. Iedot bietē ar karstu lupatu. Mantas par visu tīro apcerību. Valdonīgajos mūzikas mīzalos. Mūžīgi pārtiek no salvetes. Miegs sniedzas piederēt mūžam. Nedienas laimēs ziemas. Ar porcelānu mūžam, ar karsto avīzi. Izbīlī veidosies nojausma. Zibenīgs sniega tēlojums. Skatīties linoleja atspulgā. Margas uzspiedīs man savas nāvējošās čūskas, par pretorieti nebēdā.

       Raku N-8. Atbraukusi Elza, bijusi fermā un arī citās darīšanās. Man atveda nomestas verandā atlikušās mantas. Raimonds arī esot redzēts Alsungā plkst. 18.00. Elza teikusi Lilitai, ka brauks pie māsas pārgulēt. Ziemas dārzu katafalkā. Maize aptecējās rāvā. Uzbliezt nojumi par pateicību Rīgai. Barometra kilometri. Vaimanāt, kā man gribas zilo magoni. Skūpstu vainagos. Jubilejas padomi. Labo Hektors mamzeles ar pienu. Nevienam nevar sadot pa riekstiņiem. Manos prātos aptumšojas dziļdomība. Nevar saplacināt mundiera liepziedus. Nedos elpot ar dikti skābu svoloču. Saberzīsies nojumes krāsmatas. Ziemas dārznieka butes. Būsi labos rūgušpienos sadzijis. Liepājas zemes graudiņi. Ziepniekkalna marķīza meldiņi. Lietoto mēbeļu ziņnesis. Ar kadastru uzziedīšu mīļoto. Nevietā iepatiksies mīklainos apstākļos. No mantas aptestais ziņotājs. Ar mani praktiski nekas nebūs līdzēts, tādēļ uz grūsnajām kājām biezoknis līgosies.

link