Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 17th, 2009|02:52 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

       Šodien aizmuka Elza ar visiem bērniem un iedzīvi, atstājot mani neziņā. Man atstāja: divus saplēstus krēslus, gāzesplīti, televizoru, skapīti zem tā. No drēbēm: jaku, divus mēteļus, žaketi, bikses izejamās 1 un darba 1, 3 tīrus kreklus, 2 vasaras cepures, 3 ziemas cepures, 1 bārdas aparātu, 2 dvieļus, 2 palagus, 2 segas, 2 spilvendrānas, 1 šalli, 1 dīvāngultu un 1 ēdamkaroti, ko atradu slaukot grīdu, un kartupeļus kādus sešus maisus, kuri atrodas uz lauka kaudzē. Stari manā barībā. Ar lodāmuru meimurot. Nomest zaļas skabargas. Salabot mušmires. Mani nobeidza ar zāles pļāvēju. Kartupelis paliek agurec. Mazmeitas lodā pa biksēm. Laimēju karaklausību un dodos mājās bīties. Attīsta labas gribas cilvēku. No maizes nepārticīgie. Ar barometru mutē. Mazgās nomušītās atraitnes. Gaspažas stropos. Biktis stostīties sāk. Karātavas ar zemes dzīļu trolejbusu. Laimes Kurosawa. Apstāties ar aizgrābtu skatienu, iemarinēt un laizīt pēc patikas. Mazliet uzliesmot un kāpt tērēties. Mocarta moratorijs un gaisma izseko labāko porcelānu.

       Strādāju, pārbraucu mājās, iztīrīju dzīvokli no visām palikušajām drazām. Par mums visiem var pastāstīt stacijas stāstus. Laime ar gredzenu gotiņās. Kaut kas paliek pārdošanai. Uzsprāgušajā guļvietā. Iekaisumos gulšņājošais lodāmurs. Maldugunis un birokrātija. Maisi ar lokomatīvēm. Nomauca ādiņas no labpatikas. Lakstīgalas basās kājas. Salaboja, dūra un stāvgrūdām piepildīja. Grauzēji ar pārtikušām sejām laimes lēja cigarešu lietū. Salabot salmonellu ar baktēriju un bateriju.

       Izmazgāju grīdas istabās, koridorā un verandā, izvārīju paēst. Lija lietus. Izzagos burkānos no savas ziemas ar burkānu 2000. Nelietis, labi darīdams, iznesa skādi pa parādes durvīm. Ķerras rasas graudu ielenkts. Stāvgrūdām pilns ar naudaskāri. Skabargas uzspiestas, rokas sasietas. Gaileni par tiesnesi. Nomesties ceļos labticībā. Baušļu ledājos. Par jūsu naudas bauslību liedagu iekopt. Nelaiķim skandināvam laime par grašiem jāatdod. Labos apvidos gūstā paņemtos. Vintage gūžas kauls. Uzelpoja katamarāns ar buldozeru. Skabarga palika rāma kā Ludviga IV biešu salāti. Laboju grabažas stalažas. Nomest no darbarīkiem kaut ko tik kapitālu. No biezokņa atskan katapultis. Būs bagāta ziema ar galvu pa priekšu.

link