Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 11th, 2009|01:58 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

(14) Apsaldēts iesals. Mēles trūdi. Attirgot atpakaļ visu ieņemto. Kā tas uzlabo zemes asinsriti. Balkons pāri ielai un pāris ielas tālāk. Kartotēka bija pilna ar zemi. Zemaišu jaunās celtnes. Nokomplektēta zemes pievilkšanās. Nometnes Stāraste. Visi Zemgales pagasti maldugunīs aiznesti. Nebrūkošas sienas. Bālgani dakstiņi.

(11) Kastē ar papirosiem bija iemaldījies dzeguzēns, un es to noturēju par kraukšķīgu namdari. Kellogs seriālais numurs. Kad visi būs tik bezrūpīgi kā es, tas novedīs pie trompetes. Es badojos no sākta gala, lai tas izskatītos pēc Mītavas alus. Baiļpilnas kabatas ar eļļu. Došu pastaliņas remontā. Blaugznu piens. Man laimējās gabalu iegūt savā īpašumā. Izsīkt diskusijās. Lakstaugi jau pārauguši par meža strupastēm. Baltās naktis manos apvedceļos. Zemes dzīļu akvedukti. Melnās rases došanas instrumenti. Tajās aklajās bravūrās manas asinis izskatījās baltas un rotājās ar zemes intensitāti. Novilcis bikses skraidīju ar āmuru un zaļām aproču pogām. Metronoma zilajās asinīs bija kaut kas tik stabils. Uzausts no mantas un kadiķiem. Ieaudzinātās plēksnes. Skapis ar mauzoleja piederumiem. Maizeskastes nostaļģija. Zibenszeļļa aromaterapija. Maksa par talonu nonāca mūsu rokās. Zemes strēles marodieri. Kraukšķināt Mozus grāmatu. Klātbūtnes materiāls.

(51) Zamšādas kurpē dzīvoja cilvēks. Kā Zālamana ceturtā pakāpe. Vienā no skeletiem es biju iemarinējis zaļoksnu. Kārtībnieku mašinālā elpa. Škrobes stādīšana. Palagu perlamutrs. Atdod manas zosādas. Ar telpu pār plecu. Skābbarības torņa zelts. Nolīkumot pa kalnu lejā mazās Aston Martin mašīnās. Pēdējais jaucējs atdod masu. Kūmiņa stratosfēra. Kārtības sargu apgredzenojums. Atdod man savas krūtežas. Maksimāli gandarīts. Manas plastmasas lokā. Nomaļus stāvoši kvadrāti. Atglaust nostūri no pieres. Zemes stādu barjeristi. Nomest drēbes no liela augstuma. Kabatlakata nauda. Iemācīties labot paduses no skaista skata pa logu. Piedot kvadrātiekavām un Bresona filmām. Bulku rožlapiņas. Noplūkt zvaigznes no plastmasas virsmas. Atplestām rokām manas pakavu valdnieces.

link