Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 25th, 2008|04:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Mana realitāte

Es skatos mūziku un baltu ādu. Mētājas strausi. Zosis badojas no cieša miega ar baltiem albatrosiem padomā. Es atvainojos, bet, vai nepienākas kserokopijas un mazliet opija. Lidostas partizāns. Nolemšu palikt stabiņa galā, aiziešu jūrā meklēt labību. Budēlis ar kāpurķēžu rugājiem. Rokas paliek ziemas riepās. Pēterburdzēnu maikas piesūkušās piena. Uz galvas paliek tikai nindzas un sveši ķermeņi. Nepieder man vairs nekas no līdzšinējās varbūtības.

Vainas apziņa

Skatos, kā mežā ogles lasās. Mēs esam M kvadrātā, meklējam sveces. Lodā meža sanitārā panika. Nobrauc man kaķi. Es tevi iesprostošu un atdošu ledājiem. Izbeidz šo ažiotāžu. Melno strazdu sīrups. Nomet mani ceļmalā, es tevi redzēšu pa gabalu. Es iznīkstu kā sētas mieti. Iznes mani pastaigāties, saliec plauktā, iešu salt. Moldovas vīna atteka. Es nopļaušu jūsu dālijas. Un man, protams, rodas bažas, ka tas nenāk no sirds. Ar saputrotu gaļu. Mūzika aizņem lielus plankumus. Molotova kokteiļa molekulas. Sanbernāra resnā spalva. Vīna piekariņi. Nomenklatūras perforācija. Bailes nelaidīs mani pazemoties. Mūzika akadēmijas zosādā. Gredzenu priedes.

Prieks par pareizo

Es leju laimi ezerā un skatos, kā tas izskatās, bet nevaru saprast, priekš kam man zobu birste pie ārsta. Nobraucu kuģi malā un sakožu zobus. Nevar cerēt nepārtraukti, tas nodos mūsu simbolu. Būsi logos sapiņķerējies, tāpēc piedošu tev pacietību. Maksa par prātu nevar mani aiznest tālu. Bezkompromisa lološana baušļu ledājos. Arktiskie huligāni. Es būtu pateicīgs par iespēju uz jums dusmoties, bet jūs nedrīkstat uz mani dusmoties par niekiem. Dzinējsuņi un saplosīti monetārie biļeteni. Kalpotājs, kas nevar no manas auras padzerties. Manos sānos ir iestiprinātas dzinējas. Lakstoties ap barometru. Mēs aplaupām savas uzdzīves nomierinātājus, kuru pelavās esam pabijuši un rotājuši eglītes. Ziemas burbuļu krātiņā. No manas puses tas izskatās smieklīgi kā atrauga sniegā.

link