stranger to you


May 17th, 2005

(no subject) @ 02:14 am

Klausos: Finley Quaye -- Dice

Kādreiz es dzīvoju pēc kalendāriem, skaitīju minūtes, skaitīju dienas. Man varēja pajautāt, kad es pēdējo reizi skūpstījos. Un es būtu teikusi, 2005. gada 28. aprīlī, uz ielas stūra, pirms tramvaja pieturas, desmitos četrdesmit piecās vakarā. Man varēja pajautāt, kad notika pēdējā revolūcija manā galvā, kad es pēdējo reizi mainīju savas domas. Un es būtu teikusi, divpadsmit minūtes un piecdesmit divas sekundes atpakaļ, varbūt par dažām vairāk vai mazāk.

Katra minūte bija svētki. Katra sekunde jaunais gads. Un tā tiešām ir, es atceros, ka kādam teicu, ka vajadzētu svinēt nepārtraukti.

Mēs dzeram savās dzimšanas dienās , lai atcerētos. Mēs dzeram svētkos, lai varētu aizmirst. Un mēs apvelkam datumus kalendārā, lai uz mirkli apstātos. Aizdedzam piemiņas sveces sēru dienās, un aizdedzam salūtu simtgadēs, kožam sev lūpās par to, cik veci mēs paliekam. Cik ātri.

Kas notiktu, ja mēs apmaldītos? Ja oktobris nesauktos par oktobri, vai tas joprojām būtu mans mīļākais mēnesis? Vai sarkanās lapas liktos mazāk brīnumainas? Vai 20 liktos tikpat veci? Vai pārlasītas vēstules nozīmētu tikpat daudz?

Tas ir muļķīgs jautājums. Protams, ka jā.

No otras puses, man nekad nav tā īsti izdevies aizmirsties un vienkārši dzīvot, nekad neesmu draudzējusies ar tagadni. Es neesmu cilvēks, es esmu atspulga atspulgs no cilvēka.

(Es būtu pazudusi bez sava pulksteņa.)
 

Comments

 
(!)
[User Picture Icon]
From:[info]x_f
Date: May 17th, 2005 - 09:09 am
(Link)
Jūs abas (jā, jūs un abas) rakstāt "mēs".

Man ir vēl viens brīvā formā pārstāstīts citāts no Simpsoniem.
Homērs nopirka kādu grāmatu – "Megatronika: 48 soļi uz korporatīvo veiksmi". Tur ir padomi. Viņš izlasa pirmo: "Dzīvo katru dienu tā, it kā tā būtu pēdējā tavā mūžā". Viņš apstājās kādā autostāvvietā, izkāpa no mašīnas, apsēdās uz apmales un sāka raudāt, šņukstot "Es vēl esmu par jaunu, lai mirtu." :)

Tas ir saistībā ar pagātni un tagadni. Katram sava "Smillas jaunkundzes sniega izjūta". :)

Un vispār Tu esi gan cilvēks, turklāt ļoti jauks.
[User Picture Icon]
From:[info]judith
Date: May 18th, 2005 - 12:09 am
(Link)
Ir jau labi, tagadnes nemaz nav. Mēs esam un būsim, tur neko nepadarīsi. Izbaudi, cik iespējams, jo tas vairs neatkārtosies. :)
From:[info]iza
Date: May 21st, 2005 - 07:05 pm
(Link)
skauta medālis tev par šo...