Veidojums - Globālā evolūcija [entries|archive|friends|userinfo]
Subjekts

[ website | Otrais korpuss: palāta - JC ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Globālā evolūcija [26. Okt 2003|17:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja cilvēks ir dabas sastāvdaļa, tad viss, ko dara cilvēks ir dabisks, neviens nevar apvainot cilvēku noziegumā pret dabu, jo tad tas būtu noziegums pašam pret sevi. Arī šāds noziegums, manuprāt, nevar tikt uztverts kā noziegums, jo vai tad daba varētu vērsties pati pret sevi? Daba evolucionē, tātad mainās, mainās jebkādiem līdzekļiem. Dinozauri ir izmiruši “pateicoties” (ir, protams, vairākas versijas) milzu meteorītam, kurš tikpat labi arī ir dabas sastāvdaļa. Daba evolucionēja, kaut arī iznīcināja sevis iepriekšējo. Tikpat labi varētu izmirt arī cilvēki, kas būtu jauns evolūcijas pavērsiens, tikai šoreiz daba ir apveltījusi šo sugu ar unikālu pašiznīcināšanās iekārtu – zinātni. Jo viss, ko atklāj cilvēks taču ir un paliek tikai tas, ko daba pieļauj par sevi atklāt, cilvēks, kā dabas sastāvdaļa, rada tikai to, ko daba jau sen ir paredzējusi radīt cilvēkam. Dabas attīstības perspektīvas varētu būt: 1)kodolkarš, pēc kura visa cilvēce ietu bojā un pasaule piedzīvotu pilnīgi jaunu sugu dominanti, kas tikpat lielā mērā būtu dabiski; 2)kodolkarš, pēc kura cilvēce varētu meklēt jaunas dzīvei piemērotas vides vai pati piemērot šīs vides dzīvošanai. Kodolkara vietā, protams, varētu būt arī globāls ķīmisko vai bioloģisko ieroču karš. Ja izpildītos otrais dabas attīstības modelis, bioloģiskā rase izplatītos tai iepriekš nepiemērotajos apstākļos (šīs vides varētu būt citas planētas, šahtas vai jebkas cits, kas tik ienāk prātā), tātad daba ir bijusi tik gudra, ka izdomāja cilvēku, lai tas izplatītu bioloģiskās būtnes plašumā. Tikpat labi daba varētu izvēlēties statiku, tas varētu notikt gadījumā, ja cilvēce iznīcinātu jebkādu bioloģisko aktivitāti uz Zemes. Izvēloties šo variantu dabai vairs nevajadzētu uztraukties par Zemi, bet tikai kustināt to saskaņā ar fizikas likumiem (kas arī pieder dabai) apkārt Saulei, Saules Sistēmā, Piena Ceļa galaktikā... un arī visu citu kosmisko spēku (kuri kopā arī ir daba) un esamību klātbūtnē.
Kopsavilkums: viss, ko dara cilvēks ir dabisks, tādēļ nav jābremzē zinātnes progresu, kaut arī tas iznīcinātu pašu Zemeslodi, kas būtu tikpat dabiski kā viss pārējais, ko ir izraisījis cilvēks vai arī jebkura cita būtne.
(Laikam atkal samurgoju kaut ko ne pa tēmai..... nu es taču saprotu, ka tas skan pilnīgi muļķīgi, kad galīgais nepraša spriež par globālām lietām......nu ko, vajadzēs izklausīt jūsu komentārus par tēmu: ka es galīgi nejēdzu ..)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:26. Oktobris 2003 - 18:23
(Link)
neesi apsv'eris iespeeju ka neviens neko neteiks? atceries to patiesiibu - jo stulbaaks posts, jo vairaak komentu(un otraadi) ;)

btw - Tu jau apakalj?
[User Picture]
From:[info]spilvens
Date:31. Oktobris 2003 - 15:23
(Link)
Vareetu pamuldeet par sho teemu, bet tad jau labaak klaatienee :))