Sestdiena, 14. Mar 2015, 21:25

Es miilu taas mazaas lietas. Un to, ka mees viens otru atradaam.

Sen sen atpakalj es tevi redzeeju pirmoreiz. Trasuuna dzimshanas dienaa, kojaas.
Otrreiz - tu ar riteni brauci paari Akmens tiltam.
Treshoreiz - bija mana dzimshanas diena, satikaamies trasuuna dziivoklii, upiisha pasaazhaa.

Un tad tu man beidzot piezvaniiji. Es toreiz biju vilcienaa ar trasuunu, braucaam uz Reezekni. Bet mees sarunaajaam kaadreiz izbraukt ar ritenjiem. Trijataa, uz Kjiishezeru peldeeties un iedzert alu. Kad vakaraa jau devos prom no Upiisha pasaazhas, tu mani kaapnjutelpaa aptureeji un gribeeji iedot buchu uz vaiga. Es samulsu, piekritu un varbuut iemiileejos.

Pirmoreiz divataa mees tikaamies Andrejsalaa. Un tur tu teici - man prieks, ka mees viens otru atradaam. Paarguleejaam mees varbuut jau pirms tam, es vairs neatceros. 13.juulijaa.

Taadu mazu briizhu ir daudz, driiz jau mees vairs neatcereesimies. Bet pirmaas reizes manos laukos un tavos laukos - tajaas ir vasaras burviiba un miers. Nezinu, vai taadu mieru var saglabaat sevii peec dazhiem un veel ilgaakiem gadiem. Bet atminjaas peec taa ilgoties gan.

Un tad mees saakaam dziivot kopaa - viegli, aatri, nesaapiigi. Nedomaajot vispaar ne par ko. Un saakums bija taads kaa bija - kad divi dzirnakmenji griezhas viens gar otru, ar katru briidi taalaak, shkjietami tuvaak.

Vasaru es gaidu vairaak par visu pasaulee. Teeju termosaa, guljammaisu un juuru.

Es zinu, ka miilu patiesi, jo ir taadi briizhi, kad aizsitas elpa un apstaajas sirds. Un mazliet pat saap. Dzirdeet, kaa tu speelee gjitaaru. Klausiities, kaa tev gaajis darbaa. Taas retaas naktis klausiities, kaa tu elpo. Piektdienas vakaraa panjemt mugursomu, guljammaisu un iekaapt mashiinaa ar tevi, zinot, ka buus tikai labaak.

Vien paardziivot veelvienu ziemu - taapat, kaa ieprieksh. Jo vasara naak ar briiviibu, uudens plashumu, pilnu mashiinas baaku un gaishiem veeliem vakariem, kad vienam otru miileet.

https://www.youtube.com/watch?v=sisq_eOakwc

Tikpat labi es apzinos arii savas kljuudas, vainu un negodiigumu. Un lietas, ar ko gruuti sadziivot, un lietas, par ko es piekasos un grauzhu. Un lietas, ko nepamatoti pieprasu. Un visu, to visu, kur muusu viedoklji nesakriit un kur mees viens otru nekad nesapratiisim. Bet veel vairaak un saapiigaak es apzinos, ka tu esi tas, ko esmu gaidiijusi un mekleejusi. Un tikai mees abi varam.

Un es gribu un varu. Tevi miileet. Buut ar tevi kopaa. Dziivot ar tevi kopaa. Veel ilgi, ilgi.