viskas un cits wow - Laba diena [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Laba diena [Oct. 22nd, 2012|12:26 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Neticami, bet jau 11h no rīta visi trīs bijām mašīnā, burvīgā noskaņā, labi pabrokastojuši devāmies meža virzienā. Mērķis kā jau katru gadu oktobra otrajā pusē - kastaņi. Šodiena pietam padevusies vienkārši lieliska, grādi ap 21 un vislaik sajūta, ka esi iemests vasaras dienas rītā, nu tā ap kādiem astoņiem, deviņiem. Labi.

Aizvizināju savu ģimenīti līdz mežmalai, tālāk jau apaujam maisus un paķeram cimdus; vēlams ādas, tādus pamatīgākus jo kastaņu eži ir briesmīgi asi un nešpetni aizsargāties. Pa gabalu jau ieraugam ka pie mūsu kastaņkoka ganās... zirgs. Nu neko, cerams nebūs visus apēdis, tomēr saldi, garšīgi. Izrādījās, ka zirgs nebija viens, bija arī onka, kurš zirgu turēja pie pavadas. Viņam gan diez ko ar lasīšanu neveicās, apmainījāmies ar pieklājības frāzēm, bērns paglaudīja mīļā milzu zirga purniņu un onka uzleca jamam mugurā un prom bija.

Tā nu mēs palikām ņipri lasīt. Tā kā manam dzīvesbriedim nebija paveicies ar vecmāmiņu, kura katru gadu veda jamo lasīt ogas, kaplēt vagas un lasīt ogas, tad jamam tik veikli nepadevās. Bērns pārsvarā sevi izklaidēja citos veidos, piemēram mācoties staigāt, pēcāk jau lēkāt pa dziļām peļķēm, bet lai nu kā tikām pie vairāk kā trim kilogramiem potenciālo pusdienu piedevas. Jauki. Kurš to visu tīrīs... zirgs.

Meža gaiss dievīgs, saulīte skaista, mājas klātu, ķēros pie pusdienu gatavošanas. Pusdienām nepieciešamo kastaņu devu samizoju apmēram divās stundās. Jej. Īkšķi lupatās un sapņos rādās pareizie nazīši, ar kuriem mizot (svētdienu pēcpusdienās jebkas veikalveidīgs ir ciet), bet pusdienās ir trusis ar ceptiem kastaņiem un burkānu salātiem. Ahh. Un klāt tam visam 2007 gada Bordō bij pavisam vietā, Un galvā. Tā es vīrieti tievāku nenomērdēšu.

Pēcāk mani izdzina pabaudīt saulīti uz vellapēda, sen nebija mīts, kondīcija nožēlojama, bet vienalga labi. Pārējo vakaru zirgs pavada tīrot kastaņus, lai jamos iestūķētu saldētāvā izmisuma dienām. Un vēl saldētavā ir piparkūku mīkla, kuru IKEA tomēr šogad šajgalā arī tirgo. Redzēs kā būs, gan jau mēģināšu arī savu pašu sataisīt, vienīgi tas, ka recepte atkal kaut kur interneta plašumos pa/iedēta.

Gribu gulēt, bet vēl vīrietim rītdienpusdienas jāsamet kopā un jāsatīra virtuve. Bērnam vēl nedēļa skolā un tad brīvlaiks. Hmm. Jā. Ar labu nakti.
LinkGribi ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:October 22nd, 2012 - 09:18 am
(Link)
Pašu lasīti kastaņi!! Kastaņi saldētavā, gatavi izvilkšanai! Kastaņi mežā un zirgs! Esmu milzīgā sajūsmā un mazītiņā skaudībā. :]