Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

uztveres variācijas - "Mor, vi alle har gått fra vettet"

19. Sep 2009 16:05 "Mor, vi alle har gått fra vettet"

zem

- biju drusku izgājis. tā neko pa rudeni ar avīžu paku padusē. pēdējās divas nedēļas laiks pieturās tāds nu liriski rudenīgs. debesis tik neaizsniedzami augstas kā dažbrīd mūsu pašu domas par sevi, tik vien zvaigžņu kā šaubu cauršautas. prieks diebt ar avīzēm pa mazpilsētas nakti.
- pietiek lirikas ziemeļzemē - viņdien atklāju sevī iepriekš savā spēkā neaptvertu naidu pret patērniecības sērgu, kas caurgrauž visu rietumu sabiedrību. zviedrijā pie norges robežas slejas nordby iepirkšanās centrs, kurš paredzēts, lai vidusmēra d-norvēģijas iedzīvotājs varētu izbaudīt savas labklājības sniegto varenību zviedrijas cenu zīmju izpratnē. platības un "iedzīvotāju" skaita droši vien pārspēj dažu labu latvijas mazpilsētu. protams, iegājis pēc dažiem jogurtiem un cepumu paciņas apmaldījos 5 minūšu laikā, zaudējot pilnīgi jebkādu izpratni par virzieniem un orientieriem. šādā brīdī atsevišķi slēdzējmuskuļi manī sajuta pavisam nepārprotamu signālu, ka pēdējais laiks mest groziņu pie malas. jocīgi pieaugošā tempā lāčodams starp nebeidzamām preču rindām, lādēju šo mūsdienu mīnotauru labirintu autorus - cik tu, cilvēks vari justies nolemts un vientuļš iesprostots ar savu s**u starp citiem s****m. viss beidzās veiksmīgi - 30sekunžu veiksmes rezerve viss, kas reizēm vajadzīgs un tas nekas, ka tik ilgi gaidītie lētie jogurti lido pa gaisu. cita starpā pēc iepirkšanās vidusmēra norvēģis var iegādāties sms pakalpojumu, kas pavēsta vai būtu jāuztraucās, ka uz zviedrnorģu robežas varētu snaikstīties muitnieki.
- skolas kafijas pauzēs vēl joprojām labprāt iesēžos starp pusmūža brazīliešiem, kas ieprecējušies galējā ziemeļzemē - sajūta, ka esot nonākušam kādā dienvidamerikas seriāla - ne nieka portugāliski nesaprotu, bet runas ekspresija aizrauj. vienlaicīgi strīdēties ar savu draudzeni un lauzītā angļu valodā stāstīt par savu nevīžīgo norvēģu vīru.
- pavēroju, arī kā izklaidējas kolēģi vienīgajā brīvdienā - diezgan pierasti - prombūtni var remdēt liels daudzums leišu alkohola. visa cita trūkumu arī. īpaši troksni radīja leišu draudzenes ierašanās.

zem

Mūzika: Kraftwelt - Electric Dimension

1 ieķēpājuši - pieķēpā!Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]mis_sarajevo
Datums:20. Septembris 2009 - 10:09
(Link)
ak, pazīstama sajūta - es arī nevaru ciest Berlīnes milzīgās 'kauflandes' - izvairos cik varu, jo tā milzīgā pamestības sajūta, kas rodas vnk stundām klejojot starp miljoniem nevajadzīgu produktu, nespējot atrast neko, no tā, ko vēlies, ir apbrīnojama. mani bieži pārņem panikas lēkmes.

a vai tad norvēģieties arī nav skaistas?