Soikina muldētava - Komentāri
Gudri d*** nav malku cirst.
kautskis
Tas vispār ir tāds interesants fainomens: tie, kuŗu darbība ir izteikti pretēja kaut kādiem principiem, bieži vien ļoti aktīvi apgalvo, ka tieši šos principus viņi sargā un ievēro. Piemēram, sūdu metēji tak apgalvo, ka viņi cīnās par dēmokratiju. Un ezotēriķi apgalvo, ka ir ļoti zinātniski.
Ar to viņu zinātniskumu ir tā, ka viņi paņem dažus zinātniskus jēdzienus (lai arī, iespējams, lieto tos nepareizi) un pat cenšas ieviest kaut kādu sistēmu savā mācībā, tāpēc no malas tas varbūt pat izskatās visnotaļ zinātniski. Piemēram, mans jau minētais paziņa, kam patika Štoknis-Kalns stāstīja, ka viņš dvēseli skaidrojot drusciņ līdzīgi tam, kā strādā datori, un datori tak tā var strādāt, vai ne? Nu, tad kāpēc gan ne dvēsele? Vai, piemēram, man ir brīnumjauka grāmata, izdota 1871. gadā, kuŗas autors apgalvo, ka patiesi zinātniski pētījumi apliecina to, ka zeme ir plakana. Viņš sniedz neskaitāmus piemērus, aprēķinus, eksperimentu aprakstus un ko tik vēl ne. Tagad šo cēlo patiesās zinātnes atklāšanas jēgu pārņēmuši kreacionisti, kas apgalvo, ka patiešām zinātniski pētījumi pierāda, ka zeme ir 6000 gadus veca.
Tomēr šo jauniešu "zinātniskā metode" beigu beigās tomēr nav nekāda zinātniskā metode. Viņi sāk ar kādu kategorisku apgalvojumu un tad piemeklē piemērus realitātē, cik nu viņiem labi tas sanāk, tai pat laikā ignorējot piemērus, kas pierāda pretējo. Piesaucot Bēkonu, viņi ir tie zirnekļi, kas ir uztaisījuši brīnumjauki sarežģītu tīklu, taču tas nācis no viņiem pašiem, un ar reālo pasauli tam pavisam maz sakara -- ja daudz, tad tas piestiprināts dažiem stiebriņiem, lai pavisam nesabruktu. Savukārt zinātniskā metode, atkal citējot Bēkonu, ir līdzīga tam, ko dara bite -- tā savāc materiālu (faktus) no dabas un pēc tam apstrādā, radot kaut ko jaunu.

Starp citu, komentārā par dziedinātāju Jencīti es jau minēju, ka drīz vajadzētu būt dziedinātajiem homoseksuāļiem. Un ir! Aizraujošs raksts publicēts jaunajā republika.lv vai http://www.tvnet.lv/zinas/intervijas/article.php?id=273175. Puisim nevajadzētu kautrēties, bet gan rakstīt grāmatas un braukāt pa baznīcām. Tagad ļoti gaidu profesionālus evolūcijas noliedzējus -- kaut kādi sīki aizmetņi jau ir, bet līdz lielo sludinātāju apmēriem viņiem vēl tāls ceļš ejams.

Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/