Soikina muldētava - Russia strikes back!
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Russia strikes back!
Visu laiku šeit esmu runājis par šahu, bet nu vienreiz jāpievēršas profesionālajam lauciņam - politikai.

Ārpolitika gan nau mana galvenā interešu sfēra, bet Krievija diemžēl mums nau nekāda ārpolitika. Sākumam atsauces: Askolda Rodina komentārs "Dienā" un Apollo.lv raksts par Kazakova preses konferenci

Situācija - visi, protams, zinām par revolūcijām Gruzijā un Ukrainā. Tagad abas šīs valstis Krievijai ir vienā kategorijā ar Baltijas valstīm, tas ir - aktīvi apkarojamajiem šķeltniekiem. Baltija, protams, ir daudz neaizsniedzamāka, jo ir iestājusies ES un NATO, bet Ukraina un Gruzija vel ir ietekmējamas, jo ir NVS dalībvalstis. Bet NVS plīst pa visām vīlēm.

Sākašvili un Juščenko nesen tikās Boržomi un nāca klajā ar iniciatīvu izveidot Demokrātiskās Izvēles Sadraudzību no Baltijas valstīm, Ukrainas un Gruzijas. Savienība, protams, būtu muldēšanas konferenču kopums un nekādas praktiskas jēgas no tās nebūtu, bet tas būtu spēcīgs psiholoģisks trieciens Neatkarīgo Valstu Sadraudzībai un konkrēti Krievijai.

Tad nu Krievija nesen piekopa ļoti viltīgu manevru NVS saglabāšanai. Rodins, manuprāt, ļoti labi apraksta Kišiņevas sammita aizkulises. Manevrs ar Turkmēnijas statusa maiņu galīgi sajauca kārtis ukraiņiem un gruzīniem, kuri gribēja spert pirmo soli uz izstāšanos. Tā kā šo soli spēra odiozā Turkmenistāna, Sākašvili un Juščenko nolēma nesmērēties un nedarīt to pašu, ko diktators Nijazovs. 1:1 Krievija atgriežas spēlē.

Kazakova personā Krievija ir devusi vēl vienu preventīvu triecienu ar mērķi diskreditēt iespējamo Demokrātiskās Izvēles Sadraudzību. Štābists Kazakovs ir paziņojis, ka "Ap Krieviju tiek veidota neizsludināta pretkrieviska valstu līga, kurās krievu skolas tiek pakļautas diskriminācijai. Tajā ietilpst Latvija, Igaunija, Lietuva, kā arī Gruzija un Ukraina. Dažas no tām, piemēram, Latvija konsultē citas valstis, kā tām rīkoties ar krievu skolām savās teritorijās." Tā lūk, ienaidnieki identificēti. Ņemot vērā, ka Kazakovs ir Krievijas pilsonis un no Latvijas tika izraidīts ne jau par aktīvu darbību Aptrakušo Pensionāru Apvienībā, bet kādā nopietnākā organizācijā, varam būt pārliecināti, ka te nau nekādas sakritības.

Krievija ļoti veikli, ar šķietami svešām rokām (Turkmenistāna, Štābs), ir devusi divus spēcīgus triecienus "Boržomi iniciatīvai". Ko darīs Ukraina un Gruzija, bet vēl svarīgāk, ko darīs Latvija? Ar Ukrainu un Gruziju aktīvi tiek veidotas atticības, bet vai "Boržomi iniciatīva" mums ir pa prātam? Varbūt kāds ir piefiksējis zīmes, kuras esmu palaidis garām? Kādu viltību izdomās mūsējie, lai dotu prettriecienu Krievijai?

Latvijas-Krievijas attiecību ziepenē jauns pavērsiens, gaidam nākamo sēriju...

Garīgais:: ieintriģēts
Mūzika: Norah Jones "Feels Like Home"

Comments
mapet From: [info]mapet Date: 30. Augusts 2005 - 11:47 (Saite)
es gan būtu devis vismaz 84 pret 84 nevis 1:1. bet nu lab - nebīju zinājis par DIS.
1 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/