Dialogi Ar Kādu Neprātīgo - mī iz surpraizd [entries|archive|friends|userinfo]
simtgadīgsbērns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mī iz surpraizd [Sep. 8th, 2010|07:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]
[Current Mood |surpraizd]
[Current Music |gone with the wind [ab]]

cilvēku, kas iesakņojies pārdaugavā tik dziļi, ka centrā jūtas kā iebraucējs, tur gaida daudzi pārsteigumi.
piemēram, uz ielām sāk parādīties milzīgie Šlesera plakāti again. Īpaši iespaidīgs - ir viens pie stacijas, nākot no forum cinemas puses cauri jaunajam tunelim.. jo tikko tiek līdz tuneļa otrai pusei viņš pilnīgi izlec no nekurienes, pārsteidzoši liels.. kkas tur klāt vēl viņam rakstīts, bet prātā palika tikai vārds 'CIETI', kurš vēl ir pasvītrots un kuru es uztvēru kā 'ciest' 2.pers. vsk pagātnē..
bet tas vēl nebija viss, jo vienā no vecrīgas ielām mani vēl vairāk pārsteidz diezgan liela Ļeņina portrets, kas bija izlikts kafejnīnas 'Ленинград' skatlogā. kafejnīca vsp neizskatījās slikti - tāda dīvaina atbilstoša nosaukumam.. tādā kkādā pēcpadomju laikaposma rudimentu stilā or sth like that.
arī ar to mani piedzīvojumi nebeidzās, jo es turpināju iet pa kalēju ielu un redzēju vēl vienu interesantu brīnumu: 'Lilly - pet boutique' saints preserve us! wtf is that?!
enīvēj.. kkādas dīvainas zīmes vēl tomēr dzīve notiek.. kad es annai atklāju savu giga noslēpumu, ka atkal klausos retu, viņa pārliecinājās - vai es neklausos 'retu', bet gan 'vējiem l.'.. un man pat prātā nebūtu ienācis lasīt 'retu', bet šodien pēc 3.ās atgriešanās veikalā - nopirku [ar 50% atlaidi, bez - nepaņemtu, laikam] 2007.ā gada mistisku brīnumu 'rhett butler's people', kas ir sava veida 'midnight sun' tikai iekš 'vējiem l.'.. bet kad biju veikalā jau 3.o reizi.. tur bija arī Šīrava, kas mani vai nu nepamanīja, vai nu nepazina, vai arī negribēja redzēt.. viņa ļoti smaidīja un divi nabaga skolēni nesa arbeitsbuchu kaudzi.. un ko tu neteiktu - tā man bija zīme, ka šodien noderēs deutsch!! jo kad beidzot tiku līdz pieturai after my little roundabout, sēdēju un lasīju savu kaprīzi, pie manis pienāca vīrietis un apjautājās 'sprechen sie deutsch?' pirmo reizi mūžā, man kāds prasīja rīgā ko tādu.. parasti vācieši ir pietiekami apzinīgi un saprot, ka vāciski runājoši cilvēki uz ielām nemētājas.. un pieturā izņemot mani bija vēl kādi padsmit cilvēki.. turklāt, viņš nāca no otras ielas puses tieši pie manis un nevienam citam neuzmācās.. i was shocked līdz dvēseles dziļumiem.. ko ta man uz pieres rakstīts 'ich spreche deutsch, alle fragen sind herzlich willkommen'? džī..
LinkLeave a comment