23 Aprīlis 2009 @ 13:22
 
Šodien nez kāpēc pamodos jau 7:00 lai secinātu, ka ārā ir apmācies un diena būs visdrīzāk lietaina, nekā saulaina. Klusi izlavījos caur dzīvokli, lai neuzmodinātu dzīvokļa biedrenes un nosēdos balkonā ērtā dīvānā. Šodien Turcijā oficiālā brīvdiena - bērnu diena. Pie logiem, balkoniem - visur - izkarināti Turcijas karogi. Mošejas lūgšanu skaņa un Izmira pamazām sāka mosties.

Nu jau pusdienlaiks. Brokastis vēl nav ēstas, Izmira pamodusies, mašīnu lielpilsētas trokšņi un vīri skaļi skandina bulciņu cenu.

Skolas darbu vairāk kā saprašanas, bet slinkums ir daudz lielāks. Šodien laiskošos. Un vakarā vīns. Daudz vīna.

Taču tagad brokastiņas un tad pastaiga - jāiepērk biļete uz Stambulu un kāda laba lasāmviela ceļam.
 
 
klausos: MGMT - love always remains
 
 
( Post a new comment )
ne e[info]guru on 24. Aprīlis 2009 - 11:37
bērnu diena? mēs vakar bijām Ataturka mauzelejā un tur viss pilns ar cilvēkiem. 30 min. stāvējām rindā uz ieeju Ataturka muzejā. bet no turienes sapratām, ka svināmā diena, jo tika nodibināta Grand natinal assabley, kas ir Turcijas Republikas valstiskuma pamatā pēc Osmaņu impērijas sabrukuma.
Tā, googles tantei jāpajautā ;)
p.s es tā nevaru sagaidīt tevi satikt un spiegt, par saviem piedzīvojumiem un stāstīt, kāpēc esmu tik priecīga,,, Tomam jau šito stāstīt nevar :P esmu kā veca saskrāpēta plate,, iemīlejusies Turcijā :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Saziemota Linda[info]sniedze on 24. Aprīlis 2009 - 12:28
pēdējo reizi, kad es dr.lv dienasgrāmatā ierakstīju, ka esmu iemīlējusies Turcijā, mani gribēja ar kurpi nosist :D

jā, jā jā.. viņi nodibinājās un ataturks pateica, ka viņš grib, lai šī diena ir priekš bērniem ;) tā mana fdzīvokļa biedrene man vakar stāstīja.

veca saskrāpēta plate. mmm. skaisti skan. un doma laba
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)