[iCE2] - Spider-Man 2 (2004) [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Spider-Man 2 (2004) [Jul. 11th, 2004|02:41 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Spider-man, Spider-man, does whatever spider can!

Pirmkārt atzīšos, ka neskatoties uz visiem saviem mīnusiem, pirmais man tīri labi patika. Atzīšos arī tanī, ka ārzemju apskatnieku pārmērīgo slavināšanu nekādi nesaprotu. Kā ekranizācija - laba, bet no komiksfilmām arī var atrast labākas (piem. The Crow), un 164. vieta visu labāko filmu sarakstā iekš IMDB ir tiešā saistībā ar rietumu kultūru, ko man, cilvēkam kurš pat komiksus par Spaidiju ir lasījis diezgan biezā slānī (Vairākumā gan "Ultimate Spider-Man"), diemžēl nesaprast. Un galvenā Spider-Man filmas (abu) problēma, manuprāt, ir veidotāju tieksme izpatikt _VISĀM_ auditorijām. Bet lai kā tu censtos visiem izpatīkot, tomēr filmas, tendētas uz īpašu auditoriju (like Hellboy, Blade), sanāks veiksmīgākas, nekā tās, kas domātas patikt visiem. Centienos visiem izpatikt zūd autora skatījums. Bet šoreiz, paldies Dievam, nav tik traki.
Pirmkārt, Sems Reimi vismaz aktierus piespiedis tēlot kā nākas. Acīs uzreiz sitās Alfreds Molina Oktopusa lomā - ļoti, ļoti spēcīgi notēlots, no stingrā, bet sirsnīgā zinātnieka pirms, līdz aukstasinīgajam slepkavam pēc negadījuma. Rozmarija Harrisa lieliski nospēlē mīļu, bet skumju pārpildītu večiņu, un pat Lerijs Franko pārspīlē, bet tomēr iedveš dzīvību Harija Osborna lomā. Un kur tad Reimi bez Brūsa Kempbella efektīgā kameo, un pat pats Viljems Defo atzīmēsies episodē - the gang's all here. Un ko tad Tobijs? Tobijs spiež savu lūzera lomu, tāpat kā pirmajā daļā, un tur neko vairs nevar padarīt, un tā tas būs arī turpmāk. Kam te nepatika Mērija Džeina? Otrā daļa labi pierādija, ka skatīties uz Kirstenas & Tobija romanci, vismaz man, ir krietni interesantāk, nekā uz modeles & atlēta. Nezinu, vai Tobijs tika ar mietu sists vai kā, bet nu tēlo viņš krietni labāk, nekā pirmajā daļā.
Visiem, kas gaidīja, ka melodrāmas būs mazāk - liels sveiciens. Tās ir par 15 minūtēm vairāk, nekā pirmajā (jo otrā filma ir par 15 minūtēm garāka, nekā pirmā), bet tā nenogurdina un nekaitina. Jo kļūst skaidra viena lieta - filma ir par Pīteru Pārkeru un viņa attiecībām ar draugiem, ģimeni, meiteni utt., un vēl viņš ir Zirnekļcilvēks un ar to viss ir pateikts. Filma nav tik saraustīta kā pirmā, un action/dramatiskās episodes iet vienmērīgi, papildinot viena otru. Un vispār, rodas sajūta, ka pirmā un otrā daļa filmētas vienkopus, a la LotR, tik ļoti nemainīga ir palikusi filmas atmosfēra.
Aktieri, aktieri - mēs gribam redzēt pašu Spaidermenu episkās cīņās ar megamanjakiem, kuri draud iznīcināt Ņujorku. 225 milijoni budžeta ļāva veidotājiem īstenot visu, ko vien sirds kāro, un tapēc action ainas gadrīz vai jau līdzinās saviem komiksa analogiem. Episode ar vilcienu - šāgada "Freeway chase", Oktopusa mehāniskie taustekļi - animatronikas brīnums utt. Ar TĀDU naudu tas arī bija prognozējams.
Kopumā veidotājus var tikai apsveikt - viņiem sanāca kvalitatīva izklaide gandrīz jebkurai vecuma un sociālajai grupai, tai pat laikā turpinot un evolucionējot kopš pirmās filmas (Otrajā daļā ir daži ĻOTI drosmīgi sižeta pavērsieni. Bravo par uzdrīkstēšanos!), un neieslīgstot marazmā (like Matrix 2&3).
Gaidīsim trešo daļu 2007. gada maijā (viss jau ir izplānots), kur Spaidijam pretīm stāsies Venoms un Hob-goblins.
ps. Un vēl filmai ir vienkārši burvīgi sākuma titri - ar dzīvās leģendas Aleksa Rossa zīmējumiem, kuri atstāsta filmas notikumus.

Pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, līdzi iedeva pavisam īstu papīra "Ultimate Spider-Man #54". Pareizs promotion!

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]actionman
Date:July 19th, 2004 - 11:45 am
(Link)
Pagājšnedēļ ar Snīti aizgājām. Well, pirkārt jau jāatgādina, ka esmu "a sucker for Marvel movies" un prety much visas komiksu ekranizācijas man ir patikušas (dažas vairāk, dažas mazāk). Spidey 1&2 ir vieni no labākajiem žanra paraugiem. Filmā visam tiek atvelēts peitiekams daudzums laika, lai ktrs skatītājs iebrauktu situācijā un nejustos raustīts uz priekšu. Ja ir nepieciešamas 15min, lai nodemonstrētu, ka Pīteram neiet labi mācībās un viņš netiek ar visu galā, tad režisors šīs 15min atvēl. Ja ir nepieciešanas 7min, lai parādītu, ka M.G. ir apnicis gaidīt no Pārkera kādu uzmanības vai jūtu apliecinājumažestu - mēs saņemam ne mazāk kā 7min. Nav saraustītības un sižets tiek barots kā no karotītes. Rezultatā filma sanāca mazliet atšķaidīta (vismaz otrā). Notikumu daudzums tajā nav liels. Radās priekštats, ka SONY Pictures uztver skatītājus kā skrienošu lopu baru, kuri kā zināms pārvietojas ar bara lēnākā lopa ātrumu. So viss tika pakārtots lēnākajiem un mazāk apķērīgajiem no skatītājiem, tajā laikā "ašākie/asākie" no mums sēdēja un domāja: "Yes, you all ready said that like 5 times!" vai "Yes, we allready know the A.I. blocking chip is gone!". Līdzīgi kā ar meksikāņu seriāliem, kur viss tiek atkārtots pa 5-10 reizes un atbildes uz jautājumiem ir "izvērstajās formās". Un vēl, ja nolaužot bremžu rokturīti vilcienam, vadītājs (kurš saņem ar lokanu dzelzs ekstremitātiu pa seju) aimirst visu, ko mācijies dzelzsceļnieku tehikumā un nespēj, bez Spidey palīdzības apturēt vilcienu - ActionMan saka: "Melnādainais, lūdzu!" Taču filma bija laba - noteikti noskatīšanās vērta. Ja vien jums nav alerģīja pret Marvel ekranizācijām, aizejiet.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:July 19th, 2004 - 01:51 pm
(Link)
Tieši tā!
Kā jau minēju, viss bija maksimāli pakārtots tam, lai patiktu pēc iespējas visiem. Apsveicami, tomēr kā man liekas, šedevrus tādā veidā neuzfilmēsi :)
Cita lieta Hellboy - tiem, kam patīk, tiem ieliek zvērīgi, kam nepatīk - tie jau pēc pirmajām 5 minūtēm pamet zāli :)