печально быть антисоциальным - Post a comment

Mar. 23rd, 2011

[info]honeybee

01:58 pm

man šķiet, ka lielākā daļa no interpunkcijas ir lietderīga/atvieglojoša, t.i., lieko lietu nemaz nav tik daudz (vai, pareizāk, tās, kas šķiet liekas kontekstā A, var nebūt liekas kontekstā B, un saprast, kurš konteksts tas ir - iztēloties iespējamos lasījumus un pārliecināties, ka nevar būt pārpratumu - , faktiski ir sarežģītāk nekā vienkārši ielikt komatu).

a kāpēc beigusies latvju rakstu valoda? tbš kāpēc tieši tagad, nevis agrāk - ņemot vērā to, ka tieši šobrīd ļoti būtiska daļa no komunikācijas notiek rakstiski, nevis mutiski - ar visiem izrietošajiem pārpratumiem? rakstu valoda ir izņēmums laikā, kad lielākā populācija var atļauties nemācēt lasīt un rakstīt un no tā necieš, tagad rakstu valodas prasme pat nav obligāta, tā ir pašsaprotama.

ai, nez. es laikam pārāk daudz esmu lasījuši tipa šitādus tekstus: http://www.calis.lv/forums/tema/18114648-gribu-sevi-saprast/ lai spētu pavilkties no domas, ka vajadzētu padarīt esošo gramatiku saprotamāku. vot piedāvā man tekstu, kurš būtu saprotamāks no tā, ka neizmanto gramatiku, kāda tā ir tagad, padiskutēsim :)

Read Comments

Reply:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.