печально быть антисоциальным - Post a comment

Mar. 20th, 2011

[info]smejmoon

11:59 pm

iespējams, es neskaidri izteicos, bet tavi argumenti nevēršas pret manu viedokli, drīzāk citu apgalvojumu, kas sastāv no daudziem tiem pašiem vārdiem. nezinu, vai tas ko dos, bet izvilkšu no tevis rakstītā pāris daļas uz ko atbildēt.

1) "Pirmkārt, garīgai slimībai ar dīvainībām ir maz sakara." Manuprāt, tu šo nevari pamatot.
2) "Tas ir tāds pats fizisks defekts, kā lauzta kāja vai sagriezts pirksts." Tas pats. Piemēram, kas ir kopīgs bulīmijai un lauztai kājai, izņemot to, ka sagādā ciešanas? Vecāku nāve arī sagādā ciešanas, tā taču nebūs slimība? Kāds fizisks defekts ir narcismam?
3) "Pierasts, ka garīgi slimi cilvēki dara trakas lietas, taču patiesībā šīs slimības izpaužas fizioloģiskos traucējumos. Piemēram, problēmas ar koncentrēšanos, grūtības kaut ko atcerēties utt." Man nekas nav pierasts ar garīgi slimiem cilvēkiem. Bet piemēram problēmas ar koncentrēšanos un atmiņu ir norma. Ārstē to tad, kad tās ir tik pārmērīgi, ka iziet no normas.
3) "Protams, ir letāli gadījumi" Protams, ir, bet šajos gadījumos sabiedrības attieksme indivīdu neietekmē. Ja vien tu nezini, ko nozīmē letāls.
4) "Piemēram, iedomājies kādu labu savu draugu. Vai tava attieksme mainīsies pret viņu, ja pēkšņi viņš paziņos, ka jau gadiem mokās ar šizofrēniju, epilepsiju, depresiju, autismu vai vēl nez ko? Es šaubos."
Es, savukārt, šaubos, ka kāds cilvēks pēkšņi paziņotu, ka gadiem mokās ar uzskaitītām vainām. Pirmārt, šīs slimības traucē iegūt un noturēt draugus. Otrkārt, ja tas ir izdevies, tad jau cilvēks ir iekļāvies sabiedrībā.
5) "Cits jautājums, cik šie cilvēki paši ir motivēti iesaistīties sabiedrībā. Vnk bieži problēmu ir pašu garīgi slimo attieksmē. No vienas puses viņi vēlas, lai sabiedrība viņus pieņem, taču no otras - atsakās uzņemties atbildību, kāda tiek paredzēta jebkram sabiedrības loceklim. Kaut vai tīri praktiskā ziņā - dzīvot patstāvīgi, nodrošinot sev visu nepieciešamo paša spēkiem, vai tikt galā ar grūtībām, neattaisnojoties, ka es laikam to nevarēšu, jo, redz, kāds es slims, lai gan patiesībā problēma jau nav tajā slimībā, bet gan vēlmes trūkumā to darīt."

Ir daudz un dažādas garīgās vainas. Dažos gadījumos tev varētu piekrist, bet vēlmju trūkums var būt visai bioloģiska parādība.


Tas nu tā.. neesmu drošs, vai pamanīji, ka beigās nonāci pie līdzīga viedokļa tam, ko centies apkarot. :)

Read Comments

Reply:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.