slikts sapnis - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
slikts

[ website | untu.ms ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

#EsNez Feb. 27th, 2020|12:50 pm

svesinieks
Bet tas jau ir cibas spožums. Nemoderēta, ne-algoritmizēta, nemonetarizēta platforma, kas pieejama ikvienam.

Lipīgiem sociālistiem un izsalkušiem kapitālistiem, komunitāriešiem un libertāriešiem. Vientuļajām māmiņām, vecpuišiem un ģimenes cilvēkiem. Laimīgajiem, veiksminiekiem un tiem, pret kuriem dzīve ir bijusi mazāk vēlīga. Konservatīviem puritāņiem un izvirtušiem baudu dārza iemītniekiem.

Neatkarīgi no tavas vietas dzīvē, tavām vērtībām un priekšstatiem platforma sniedz unconditonal iespēju ierakstīt teju neierobežotu vāji formatētu zīmju skaitu un iespēju, ka varbūt to kāds izlasīs. Ne daudz, ne maz.

Nedomāju, ka to vajadzētu mainīt. Varbūt nemaz nav slikti, ka cilvēkiem ir iespēja ieraudzīt dažādus viedokļus, arī tādus, kuri noliedz faktus, ir aizvainojoši un vienkārši ir bad taste. Gala beigās, neviens ar varu nespiež lasīt un atšķirībā no lielajām komerciālajām platformām, iespēja, ka kāds netīšām uziet viņam aizskarošo, bad taste viedokli ir minimāla.

Turklāt, vai maz ir svarīgi, ieraudzīt šī konkrētā viedokļa manifestāciju tādā tiešā veidā, lai tas būtu aizskaroši. Vai ir svarīgi redzēt, ka tieši Jānis savā cibā ir ierakstījis, ka ienīst čigānus - ja tāpat ir zināms, ka ir kkāda sabiedrības kohorta, kas ienīst čigānus. Vai ir svarīgi Jāni banot vai cenzēt - labi zinot, ka tas nemainīs viņa naidu pret čigāniem. Vai cenzūra ir attaisnojama - it īpaši gadījumos, kad Jānis bez naidīgiem izteikumiem, rada arī vērtīgu, patīkamu un ieskatiem bagātu saturu un kopumā veido jau tā salīdzinoši mazskaitlīgo kopienu.

Piemiņā, joprojām ir veidenbauma gadījums, kurā vīrs nonāca mediju un policijas redzeslokā par savām karikatūrām. Šāda veida cenzūra
noteikti neilustrē vai vērtības, kas man ir tuvas.

TLDR: Tas, ka ciba ir tikpat kā necenzēta un kopumā neapstrādāta ir viens no tās spēka punktiem un pievilcības punktiem.








Link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.