- 10.2.08 21:15
-
Tās jau visiem zināmās gaļas pankūkas Ulmaņlaiku mājas izpildījumā.
Liellopa gaļu (vislabāk no stilba kaula un ar treknumiņu) pēc pamatīga buljona izvārīšanas (vāri 2-3 stundas) samaļ, pievieno sviestā apceptus, smalki sakapātus sīpolus. Var likt klāt nedaudz sīki sakapātas cieti vārītas olas. Var nelikt. Ar skābu krējumu var taisīt un ir garšīgi, bet, ja grib taisīt vismaz divām dienām, tad gaļa var ātru ieskābt. Noteikti tai gaļas masai jālej klāt buljons - pēc garšas, nu, tā, lai nesanāk tas pildījums sauss.
Cep plānās pankūkas, bet tikai no vienas puses - tomēr tā, lai otra puse arī ur jau apvilkusies sausa. Ja tā neizdodas, tad var apmest arī uz otru pusi, taču tikai uz mirklīti.
Lai pankūkas, ko krauj šķīvī, nesalīp kopā (jo tā viena puse tomēr tāda pajēla), tad iesmērē starpā mazu nieciņu sviesta. Garšu arī tas uzlabo.
Pēc tam tin iekšā gaļu. Gaļu liek uz apceptās puses, neapceptā paliek ārpusē.
Tad vēlreiz cep - uz pannas no abām pusēm smuki brūnas.
Tās, kas paliek pāri, tādas vēl neapceptas, liek ledusskapī un var cept nākamā dienā - būs kā tikko gatavotas.
Eh, garšīgi.