- 17.8.07 21:52
-
Patiesībā es šo recepti atvasināju no tā, kā viens mans radinieks austrālis, baigais gardēdis, gatavoja baravikas. Tikai tur pat nebija medus un citrona (to es izdomāju pēc nogaršošanas - likās, ka gailenēm trūkst kaut kāda pikantuma... bet baravika jau pati ir salda). Tas ir vēl vienkāršāk, ar baravikām. Tā pati mainpulācija ar ķiploku (bet nekādā ziņā nepielikt par daudz, nesadedzināt un noteikti izzvejot ārā), un baravikas sagriež tā riktīgi rupji. Un neizsautē galīgi mīakstas, atstāj tā, lai jūt to struktūru, lai neslīd pa muti kā tāds gliemezis, bet var uzkost. Un tad makaronus uz šķīvja, baravikas pāri. Uzmaļ drusku svaigus piparus.
Bet par gaileņu recepti ar citronu un medu pati nopriecājos, labs atradums. Žēl, ka drīz aizmirsīšu.