- 13.12.05 21:33
-
Principā pašlaik jau ir tuvu tam. Es ēdu piena produktus un olas(tās gan man nekad nav īpaši garšojušas un es viņas kā salātu sastāvdaļu lielākoties), bet gaļu aizvien retāk un retāk. Tomēr tas, ko es gribu teikt ir, ka nopērkot tās dzīvās zivis cilvēks viņas galina nost pats un es nedomāju, ka kaut kā kulinārijā ir tik briesmīga atšķirība vai tā zivs ir bijusi apsista šodien no rīta vai es viņu vakarā apsitu.
Beztam, par veģetāriešiem - es vienmēr esmu domājusi par to, ka teikšana "es esmu veģetārietis un dzīvneciņus nesitu" arī ir liekulība. Kamēr graudus audzē, peles indē, tad visi tie tārpiņi-kāpuriņi un putni, kas cieš no tīkliem un kurus mēdz arī apšaut (strazdu kāršana ķiršu laikā...)
Jā, viņa netiek tur nogalināta uzreiz zvejojot. Bet es vismaz tiešā veidā nepiedalos katras tās zivs galēšanā! Un makšķerēt es arī neeju.
Man liekas slima cilvēka vēlme gribēt pašam to zivi nosist. Nedomāju, ka tas ir kaut kāds mednieku instinkts. Kaut nu ja jāizvelkas vai galēs nost cilvēkus vai zivis, laikam es ļauni izvēlos zivis, kaut viņām jau arī sāp.