- 20.6.09 10:32
-
v1: (māņu siers - jo bez biezpiena) 10 l vēsa piena, karsē, uzvārīt nevajag. tiklīdz met burbuli jeb sāk mazliet kūpēt, var ielikt jēlu olu vai vairākas, tad pieliek citronskābi (vai 4 ēdamkarotes etiķa vai 2 tējkarotes esences). Maisa maisa (bez uguns) līdz atdalās dzidras dzeltenas sūkalas. Izkāš, liek zem sloga, ieberzē ar sāli, papriku vai dillēm.
v2: puskilograms biezpiena, sajauc ar 2 ēd k sviesta, krējuma, 1 olu un 1 tēj k sodu, uz lēnas uguns visu maisa. kad sāk putoties un celties uz augšu, tad ir gatavs, izkāš, liek zem sloga.
visas ķimenes utt var likt klāt kad ir izkāsts marlītē.