April 2008

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Powered by Sviesta Ciba

Ehhh, bija...

Jā, bija kādreiz septiņi galvenie grēki, kurus sauca par negausību, netiklību, mantkārību, slinkumu, dusmām, skaudību un lepnību. Šodien visi no tiem, atskaitot lepnību, ir kļuvuši par slimībām vai psihiskiem traucējumiem, ar kuriem nodarbojas medicīna. Jo grēka novecojušais jēdziens negatīvi ietekmē cilvēka pašapziņu... Tagad visu var izskaidrot un pamatot zinātniski – negausību kā „eating disorder”, netiklību kā „seksuālo atkarību”, slinkumu kā „hroniska noguruma sindromu”, dusmas tiek iekļautas „emocionālo traucējumu” grupā, ko raksturo „impulsu kontroles trūkums”. Savukārt lepnība nekā citādāk nav jāizskaidro, jo pašapziņas paaugstināšana tiek ieteikta kā zāles gandrīz pret visām slimībām.

Comments

Precīzi!
Kāds brīnums, ka tagad vairs nav skaidrs vērtību sistēmas un to atrast, palikt pie tās.
Dažkārt liekas, ka panest fizisko teroru būtu vieglāk nekā šo morālo/ psiholoģisko spiedienu.
Aprīlis 24, 2007, 1:15...
bet tik tiešām ir vērts atkārtot!
Taču arī ko jaunu gribētos no Tevis dzirdēt! Tavi vārdi spēj iedvesmot un man pašlaik ir pavasara izsīkums...
Pirmkārt, mīļš pārsteigums, ka ierakstus kāds šeit lasa (un vēl piedevām rūpīgi). Otrkārt, jauki, ka esi mani atpazinusi (es Tevi tikai daļēji). Treškārt, nezinu vai/kad sekos nākamie ieraksti - esmu saķērusi nežēlīgu gripu, plaušās sēž kaut kāds briesmonis, bet es sēžu gultā un gremdējos atmiņās. ;)
Nu diez vai mani Tu varētu atpazīt, jo līdz šim nekur neblogojos. Ā, varēji mani atpazīt pēc jautājumiem, taču tad biju anonīmais :) Tavus ierakstus iepriekšējā dienasgrāmatā sāku lasīt pavisam netīšām... bija man reiz sapnis rakstīt internetā savu dienasgrāmatu, liecinot par Kristu arī šajā vidē... un te skatos, kas es par muļķīti, šādas idejas ir tik daudziem! Un man par to liels prieks, tāpēc ar lielu degsmi sāku lasīt Tavus ierakstus, vienu otru pat devu palasīt vēl kādam... Tāpēc,ja vien Tevi nav pārņēmis pavasara izsīkums, turpini šo jauko nodarbi, jo viens patstāvīgs lasītājs Tev ir! :) Un, jā, veseļojies!
Labi uzrakstīji.