Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
ja kaut kas ir tālu, piemēram, zvaigzne, kas atrodas 4 gaismas gadu attālumā vai galaktika 300m gaismas gadu attālumā, tad mēs tās šobrīd redzam tādas, kādas tās bija četrus un 300m gadu atpakaļ, vai ne. Kā tagad skatīties uz 4 gadus vecu fotogrāfiju vai, hipotētiski, uz 300m gadus vecu.
Bet tiek uzskatīts, ka visums gan četrus un, jo vairāk, 300m gadus atpakaļ bija mazāks, tātad abas vietas bija tuvāk šejienei. Bet pašā sākumā – vispār tepat. (Ka visumam nav centra jeb tas ir tiklab šeit kā jebkur citur, tiek uzskatīts mazliet citu apsvērumu dēļ, bet šis arguments tam piebalso.)
Lūk, pilnīgi mierīgi kaut kur varētu pastāvēt 4 gadus veca fotogrāfija ar mani tieši šajā pašā ģeogrāfiskajā punktā. Apskatot to tagad, cik tālu es varētu būt aizdreifējis no toreizējā manis? Sajūta saka, ka tepat vien esmu (tikai putekļu kļuvis vairāk.) No kā atliek secināt, ka nekādu kosmisku attālumu nemaz nav, bet šeit pat "uz vietas" vienkārši ir sakrājies milzumdaudz vecu šejienes fotogrāfiju (un putekļu).
(Jālien ārā no gultas un kādam japajautā.)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry