ruled by secrecy [userpic]

21. Jūnijs 2006 (15:04)
skan: Jazzamor - No Evil in Mind

līdz ar silto laiku sarosījušies arī visādi ielu aktīvisti, un nu jau ir kļuvis grūti iziet cauri parkam tā, lai neviens neko neprasītu un nepiedāvātu. šodien man pretī nāca jauns, simpātisks cilvēks un ar vārdiem "jums kā māksliniecei" (hmm..) stiepa pretī kaut kādu bukletu - palasiet, tāda vasaras grāmatiņa, apziņas, nē, laikam tomēr redzesloka paplašināšanai. paņēmu, sāku pētīt, prasīju, par ko tas ir, nu tāda laba grāmatiņa, skanēja atbilde. par ziedojumu. kādu laiku stāvēju, pētīju, jaunais cilvēks tikmēr blakus svilpoja. prasīju kaut ko par autoru, man tika norādīts uz fotogrāfiju otrā pusē. atteicu, ka laikam var iztikt ar vienu pašu bhagavadgītu, jo izskatās, ka grāmatā pārsvarā ir citāti. turklāt man bija iebildumi pret dažu vārdu rakstību, ko gan pieklājīgi noklusēju (vispār neticami laipni no manas puses). mans nejaušais paziņa nelikās apbēdināts un izteica priekšlikumu kaut ko ziedot tāpat, uz ko atbildēju ar izkoptu nožēlu sakot, ka skaidru naudu līdzi nenēsāju, kartes jau jūs neņemat, vai ne? diemžēl pagaidām laikam vēl ne. jaunais cilvēks par laimi nebija uzbāzīgs un neņēmās klāstīt, ka turpat ap stūri ir bankomāts, un šķīrāmies gandrīz kā draugi. varbūt nākamreiz? nu ja, nākamreiz gan.

Comments

Posted by: Cits cilvēks ([info]juris_tilts)
Posted at: 21. Jūnijs 2006, 16:06

man uz šiem ir sirdsapziņas pārmetumi, jo vienam mormoņu puisim no asv apsolījos izlasīt viņa doto bukletiņu, bet neizlasīju, pat izmetu. tur arī bija viņa tālruņa numurs, kur varēju zvanīt, "ja tik vien man ir kādi jautājumi", bet es nepiezvanīju, un ne jau tāpēc, ka man nebūtu jautājumi.
latviski gan viņš runāja ļoti labi - daudziem būtu ko pamācīties.

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 26. Jūnijs 2006, 17:17

vēl nodomāju, ka vismaz mormoņi man met līkumu, bet tieši šodien viena māsa tur kaut kāda nāca klāt runāties, tikai šoreiz man galīgi nebija laika. tad nu tikai uzaicināja svētdienās uz dievkalpojumiem un angļu valodu. bet latviski viņa tiešām runāja labi. ar akcentu, protams, bet brīvi un gramatiski pareizi. par to visu cieņu.

Posted by: Atmosfera ([info]atmosfera)
Posted at: 23. Jūnijs 2006, 01:35

tie glaimi("jums kā māksliniecei", esmu dzirdējusi arī "jums kā labai māmiņai") un piedāvāšana jau robežojas ar uzbāzību..man tas nemazliet nepatīk un liekas aizdomīgi