sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 28th, 2009|05:07 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Baigi interesanti Bhaktisidhanta Sarasvatī raksta, ka garīgās organizācijās, ja to īstenais vadītājs, Dieva kalps, aiziet no šīs pasaules, tad nav tāda spēka, kas apturētu dēmonus ieņemt viņa vietu un viņi veic noziegumus, kuru priekšā par lielāko kriminālistu noziegumi nobāl. Un, ka īstenam garīgam līderim pievienojas 2 veidu cilvēki - ezotēriķi un eksotēriķi. Kad garīgais līderis aiziet, varu pārņem eksotēriķi (kurus neinteresē tik daudz garīgums, cik tempļu būvēšana, nauda, reputācija utt.) un vienu pēc otra izdzen no garīgās organizācijas ezotēriķus, kuri nevēlas nevienu kontrolēt un vadīt. Bet ezotēriķi, kļuvuši par bezpajumtniekiem, atkal savācas kopā kādā šķūnī un izveido nākamo īsteni garīgo organizāciju, kas būs dzīva līdz garīgā līdera aiziešanai.
Par kristiešiem. Kristieši ļoti operē savā sludināšanā ar Jēzus izteicienu: "Neviens nesasniedz Dievu kā vien caur mani". Oriģinālā esot tā: "Neviens nesasniedz Dievu kā vien caur to, kas nāk no Dieva".
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:January 28th, 2009 - 05:24 pm
(Link)
to zinot, pēc īstenā vadītāja nāves ezotēriķiem pašiem vajadzētu aiziet no organizācijas, nevis gaidīt, kad viņus aizdzīs
[User Picture]
From:[info]pick
Date:January 29th, 2009 - 05:16 pm
(Link)
bet principā, tas taču paplašina iespēju lauku,
jo ne tikai Jēzu padara par Dieva valstības sēklu,
bet arī katru no tiek, kas skaitās kristieši......
hmmm,īstenībā baigā atbildība,
var saprast,ka to ērtāk noklusēt.