sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 14th, 2015|07:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Karls Jungs vienaa no savaam graamataam atstaasta sarunu ar kaadu Amerikas indiaanju cilts virsaiti, kas pieziimeejis, ka vinja uztveree vairumam balto cilveeku raksturiigas saspringtas sejas, ieplestas acis un cietsirdiiga iztureeshanaas. Vinjsh teicis: "Vinji vienmeer peec kaut kaa tiecas. Ko vinji meklee? Baltie cilveeki vienmeer kaut ko grib. Vinji vienmeer ir satraukti un nemieriigi. Mees nesaprotam, ko vinjiem vajag. Mees vinjus uzskataam par jukushiem."
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]psihs
Date:July 14th, 2012 - 08:06 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]psihs
Date:July 14th, 2012 - 08:11 pm
(Link)
ko nez, viņš tādā gadījuma teiktu par šiem cilvēkiem?
http://www.youtube.com/watch?v=CtwJvgPJ9xw
[User Picture]
From:[info]psihs
Date:July 14th, 2012 - 08:15 pm
(Link)
saspringtas sejas, ieplestas acis un cietsirdīga izturēšanās, viņi vienmēr ir satraukti un nemierīgi. ko viņi grib? ko viņi meklē?

From:[info]skaudri
Date:July 14th, 2012 - 08:18 pm
(Link)
viena no galvenajām lietām, kas jāsaprot - ka nav jādara tas, ko var nedarīt.
From:[info]sragde
Date:July 14th, 2012 - 11:04 pm
(Link)
Bet nedarīt jau var jebko.
From:[info]skaudri
Date:July 14th, 2012 - 11:32 pm
(Link)
wu wei - an important concept in Taoism that literally means non-action or non-doing. In the Tao te Ching, Laozi explains that beings (or phenomena) that are wholly in harmony with the Tao behave in a completely natural, uncontrived way. As the planets revolve around the sun, they "do" this revolving, but without "doing" it. As trees grow, they simply grow without trying to grow. Thus knowing how and when to act is not knowledge in the sense that one would think, "now I should do this," but rather just doing it, doing the natural thing. The goal of spiritual practice for the human being is, according to Laozi, the attainment of this natural way of behaving.
From:[info]sragde
Date:July 14th, 2012 - 11:58 pm
(Link)
Man liekas, ka spēja domāt ir nesavietojama ar šādu harmonisku darīšanu, nedarot.
From:[info]skaudri
Date:July 15th, 2012 - 12:06 am
(Link)
tā kā iztukšotība ir vēl viens svarīgs koncepts daoismā, tad nebrīnītos, ka iztukšotība no domām (Laodzi runā par to, ka tukšums ir svarīgākais, tas, kas nosaka; māju, piemēram, ir māja, iemājojama, apdzīvojama tikai tāpēc, ka tās kontūras, forma aptver tukšu dzīvojamo platību, vēl - muca, derīgs un galvenais taču ir mucas tukšums, utt) arī varētu būt mērķis. bet tas ir sarežģīti, es nevaru 'iedomāties' , neatceros, kā tas varētu izpausties, vajadzēs kaut kad atsvaidzināt atmiņu
From:[info]sragde
Date:July 15th, 2012 - 12:35 am
(Link)
Domas var apstādināt, intensīvi koncentrējot savu uzmanību uz apkārt vai sevī notiekošo, piemēram, uz sajūtu, kas rodas, kad elpojot gaiss plūst caur nāsīm.