sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 30th, 2034|11:20 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
https://www.tvnet.lv/6510514/ka-venecuela-nonaca-kraha-prieksa-tris-galvenie-iemesli Īsāk izsakoties, Venezuēlu noveda līdz krīzei sociālisms (tāpat kā neskaitāmas citas valstis līdz krīzei ir novedis sociālisms). Tie, kas balso par sociālistiem (piemēram, Kārlis Streips), teiktu: "Bet tas nebija īsts sociālisms. Īsts sociālisms ir Dānijā, Zviedrijā." Nē, ekonomiski tur ir kapitālisms. Es runāju par ekonomikas nevis kultūras sociālismu. Jā, Zviedrijā nav preses brīvības un, lai arī 60% cilvēku balsoja par labējiem, varu atkal pārņēma sociālisti, kas turpinās ievest valstī islāmu un kaunināt etniskos zviedrus, baltos un vīriešus par to, ka viņi vispār eksistē. Tas ir sociālisms, kuru vēlas Streips (iesākumam). Bet viņa sapnis ir pilnīga entropija, viņš masturbēs uz līķu kaudzes, psihopātiskā priekā par entropiju un "1984" sižeta īstenošanos dzīvē, ar zvērīgu naidu ienīstot kapitālismu, augšupeju, optimismu un vesela cilvēka pašapziņu. Nost ar Trampu!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:January 30th, 2019 - 03:26 pm
(Link)
Krīze jaunattīstības valstī ar sociālismu - vainīgs sociālisms.
Krīze jaunattīstības valstī ar kapitālismu - ¯\_(ツ)_/¯ , shit just happens.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:January 30th, 2019 - 03:30 pm
(Link)
Lai kāda būtu krīze kapitālismā, tev vismaz ir pieejams tualetes papīrs, protesta akcijās tu nezaudē dzīvību un būtībā, lai cik nabadzīgs tu būtu, tu tomēr nemirsti bada nāvē. Sociālisms feilo vienmēr. Kapitālisms feilo, kad kāds monopolists nogriež pārējiem skābekli (neļauj strādāt un izpausties). Uzplaukumu rada brīvība un iespēja piepildīt savas idejas, tāpēc jā - kapitālismu vajag nedaudz pieskatīt valtij, to sauc par centrismu.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:January 30th, 2019 - 03:39 pm
(Link)
Man tikko ienāca prātā analoģija ar dārznieku un augiem, piemēram, tomātiem. Lielākā raža ir tad, kad dārznieks kontrolē, kas notiek, dod pareizos apstākļus, bet nenosmacē augšanu ar pārāk dzelžainu kontroli. Dzelžainā kontrole ir sociālisms. Nekontrolēta augšana (neizraujot "padusītes", nepiesienot utt.) arī nedod rezultātu. :)