sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 20th, 2024|01:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti, ka Elons Masks saka, ka ir nenovēršami, ka mākslīgais intelekts drīz valdīs pār pasauli, tai pašā laikā, ja paklausās, ko vēl viņš saka, viņam ir diezgan pozitīva attieksme pret mākslīgo intelektu. Ja mākslīgais intelekts valdītu pār pasauli, labākais scenārijs būtu šāds: pasaulē valdītu sociālisms, nevienam nekas daudz nebūtu jādara un cilvēki fiziski un garīgi atrofētos un degradētos.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 20th, 2018 - 10:08 pm
(Link)
muļķības, vienkārši mēs saplūdīsim ar mašīnām.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 21st, 2018 - 12:16 pm
(Link)
Tu saplūdīsi ar mašīnām, es iešu uz 5d.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 21st, 2018 - 10:12 pm
(Link)
Kad es saplūdīšu ar mašīnām man būs cik vajag dimensiju, 5 ir smieklīgi maz.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 21st, 2018 - 10:31 pm
(Link)
5. ir tikai sākums. es iešu uz 145. galu galā. a tu paliksi savā 3d datorā un tev būs mikročipu implamti un mākslīgais intelekts tevi pilnībā kontrolēs, tu būsi viņa vergs. neklausīsi? tev atslēgs dopamīnu. nemaz nerunājot par kredītkarti utt.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 21st, 2018 - 10:35 pm
(Link)
Tev ir kaut kādas primitīvas fantāzijas. Pirmkārt, ja es esmu pilnībā uz pusvadītājiem - kāds dopamīns, otrkārt kas traucē elektroniskajiem tīkliem būt tik pat daudz dimensijās cik tavai bioloģijai? Treškārt, kas man ko atslēgs? Kāpēc tagad neatslēdz? :D
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 21st, 2018 - 10:47 pm
(Link)
jo tagad tu veel neesi sapluudis ar tehnologijaam, bet, ja tava krediitkarte buus nevis tavaa rokaa bet tavaa miesaa iemonteeta, tad varees atsleegt, varees kontroleet tavu praatu, tavas domas, varees raadiit tev halucinaacijas, ja tu neklausiisi Maaksliigo Intelektu, vinjsh tev varees uztaisiit dziivi par elli. vinjsh varees aktivizeet eksploziju tavaa galvaa un pirms tu ievietosi mikrochipus tev protams neteiks, ka ir arii taada opcija. tev teiks tikai ka tagad tu busi kaa dievs un moderns un progresiivs. un, kad tu buusi pilniibaa ticeejis un ljaavies sevi pakljaut mikrochipiem, tu uzzinaasi, kaa tad ir patiesiibaa. tu redzeesi, ka tavi draugi, kas izdomaajushi neklausiit, tu redzeesi kaa vinjiem uzspraagst smadzenes un nokriit galvas. tu redzeesi kaa cilveekiem atsleedz dopamiina veidoshanos smadzenees un vinjiem dziive liekas kaa elle, ka vinji pashi gribees izdariit pashnaaviibu. vieniigaa opcija buus kalpot Maaksliigajam Intelektam un buut paklausiigan kaa Ziemeljkorejas rezhiimaa cilveeki ir paklausiigi diktatoram. smaidiit, maat ar karodzinjiem un ar aciim veerties bezgaliibaa.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 21st, 2018 - 10:51 pm
(Link)
Nu un kāpēc to visu nevar tagad? Tas ir iedvest Sickbojam ka viņš cieš, pilnībā pakļaut viņu, likt vergot un tā tālāk? Tāpēc ka katrās smadzenēs dati kodējas un apstrādājas mazliet citādi, tas ir kā kriptēšana. Nu un ja sistēma ir digitāla, tad vēl vienkāršāk. Dažu mb atslēgas drošā asimetriskā kriptēšana - un neviens maniem iekšējiem datiem klāt netiks. Pat teorētiski. Pat ja viņiem ir visuma lieluma kompis. Nekas nesanāks. Tā ir matemātika.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 21st, 2018 - 10:56 pm
(Link)
Neliels precizējums - runa iet nevis par smadzeņu papildināšanu ar mikroshēmām - tas ir ok, bet dod tikai ierobežotas priekšrocības un neatrisina galveno problēmu. Runa iet par prāta pārlādi uz pilnībā nebioloģiska nesēja. Tas atrisina problēmu.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 21st, 2018 - 10:58 pm
(Link)
taa buutu elle un tu pat nevareetu izdariit pashnaaviibu ja tev gadiijumaa nepatiktu shaada dziive vai kaadreiz apniktu.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 21st, 2018 - 11:06 pm
(Link)
Nē pašnāvību cilvēks ar elektroniskām smadzenēm var izdarīt tieši tāpat kā cilvēks ar bioloģiskām, iet bojā katastrofā arī. Pret pēdējo daļēji palīdz rezerves kopijas, protams. Cita lieta - kāpēc man vajadzētu darīt tādas muļķības kā pašnāvība? Dzīve elektroniskam cilvēkam jau ne ar ko būtisku neatšķirsies, tikai nāk klāt virkne ērtību kuru mums vēl nav. Nu un nav dzīves ilguma griestu kas ir galvenais.

Also starp citu mistiskajās mācībās, kur cilvēkiem pieraksta nemateriālu dvēseli, tiešām nevar izdarīt pašnāvību, t.i. šāda dvēsele nevar sevi iznīcināt. Vot tā točna būtu elle :)