sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 10th, 2009|05:41 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šis laikmets ir pilns ar briesmām, bet no otras puses šis laikmets ir arī vislielāko garīgo iespēju laikmets. Agrāk, kad Zeme bija kā paradīze, cilvēku garīgā praktika bija meditācija lotosa pozā. Tagad Vēdās ir ietekta harē krišna mantra un augstākā Dieva izpratne - Dievs kā dievišķais pāris Rādha un Krišna.
Mēs esam Visuma dēkaiņi un esošie vai bijušie dēmoni. Mēs esam izvēlējušies šo laikmetu un asas izjūtas, lai saņemtu iespēju pēc lielākajām garīgajām iespējām. Un, pat, ja daudzi to neatradīs un aizies uz elli, tas tik un tā bija pārāk vērtīgi, lai neriskētu.
linkpost comment

Comments:
From:[info]primadonna
Date:July 10th, 2009 - 05:47 pm
(Link)
a nu ka kopē iekšā, kurā vēdā tā ir teikts
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:July 10th, 2009 - 05:49 pm
(Link)
The mantra is first attested in the kalisaṇṭāraṇopaniṣad (Kali Santarana Upanishad), a Vaishnava Upanishad associated with the Krishna Yajurveda. In this Upanishad, Narada is instructed by Brahma (in the translation of K. N. Aiyar):

Hearken to that which all Shrutis (the Vedas) keep secret and hidden, through which one may cross the Samsara (mundane existence) of Kali. He shakes off (the evil effects of) Kali through the mere uttering of the name of Lord Narayana, who is the primeval Purusha.

Narada asks to be told this name of Narayana, and Brahma replies:

Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare; These sixteen names are destructive of the evil effects of Kali. No better means than this is to be seen in all the Vedas.
From:[info]primadonna
Date:July 10th, 2009 - 05:55 pm
(Link)
mhm, un vēdu tulkojis uzmini kas?
teikšu kā ir, vēdās nav ne miņas no krišnām
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:July 10th, 2009 - 05:58 pm
(Link)
Vēdas ir plašs jēdziens, es šaubos vai Tu esi tās visas izstudējusi. Ar Vārdu "Vēdas" es domāju ne tikai 4 Vēdas, bet arī Purānas, Samhitas utt. Brahma Samhita un Bhāgavata Purāna ir īpaši priekš gaudiya-vaišnaviem. Kas tu domā, ka viņi nebalstās ne uz kādiem rakstiem?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:July 10th, 2009 - 06:03 pm
(Link)
Harē Krišna kustību aizsāka Šrī Čaitanja un šeit ir citāti no Vēdām par Čaitanjas avatāru: http://mangalpur.tripod.com/id15.html