sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 23rd, 2023|09:33 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Cilvēki, kuru iekšējais loģikas kompass ir uzticēšanās autoritātēm, neciena tos, kas izaicina autoritātes. Indijā ir kastu sistēma. Tai nav jābūt kaut kam, kas tev nāk no dzimšanas, tavu piederību (saskaņā ar "Bhagavadgītu") kādai sabiedrības kārtai nosaka īpašības un noslieces. Kā var noteikt, ka cilvēks ir no strādnieku kārtas? Ja divi cilvēki kautos, strādnieku kārtas cilvēks nostātos nevis tā pusē, kam ir taisnība, bet tā pusē, kurš izrādītos stiprāks. Tas ir tāds aptuvens piemērs, nav teikts, ka tas ir absolūts, bet tas parāda principu - iekšējo kompasu, kas vadās no autoritātes meklēšanas. Autoritāte ir tas, kam ir vislielākā ietekme un spēks. Tas ir raksturīgs jaunām dvēselēm, kam vēl nav lielas pieredzes šajā dimensijā. Ja tev nav pieredzes, vienīgais, kā tu vari noteikt, kas ir pareizi un nepareizi, labi vai slikti, ir uzticoties cilvēkiem, kas ir gudrāki par tevi, cilvēkiem, kam ir pieredze. Bet kas ir cilvēki, kas ir gudrāki par tevi? Pa lielam tie, kas ir vispāratzīti, vispārpieņemti, "respektabli". Tu nevadies no tā vai kaut kas ir pareizi tīri no filosofiskā vai sterili loģiskā skatu punkta, bet tu vienmēr vari uzticēties tiem, kas ir nostiprinājuši savu vietu šajā pasaulē, pārstāvot kaut kādu vispārpieņemtu gudrību. Piemēram, meinstrīm zinātne vai meinstrīm masu mediji. Tā sauktais istablišments - Amerika, kas ir stabila un paredzama. Amerika, kāda tā bija līdz šim.
Tam ir viens trūkums. Ne vienmēr tas, kas ir vispāratzīts kā labs vai morāls, tāds tas arī objektīvi ir.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]scaramouche
Date:March 23rd, 2017 - 10:46 pm
(Link)
Tīri interesei. Ja Tu tagad pārceltos uz Indiju - kurā kastā, Tavuprāt, Tevi ieliktu? Un kāpēc?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:March 23rd, 2017 - 10:48 pm
(Link)
Indijā diemžēl kastu sistēma ir balstīta pēc dzimšanas kādā ģimenē principa un visi rietumnieki vai neindieši automātiski ir nepieskaramo kārtā, zemāki par strādniekiem. Bet tā, es it kā esmu brahmans pēc īpašībām, jo daudzas dzīves praktizējis reliģiju. No otras puses mākslu un māksla ir strādnieki.
[User Picture]
From:[info]scaramouche
Date:March 23rd, 2017 - 10:49 pm
(Link)
Pag, Tu apšaubi viņu (kas zina dvēseliskuma likumus) spriešanas spējas?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:March 23rd, 2017 - 10:50 pm
(Link)
Absolūti.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:March 23rd, 2017 - 10:51 pm
(Link)
Brahmani gribēja saglabāt varu, kā arī kšatriji (pārvaldnieki un karotāji) un viņi ieviesa sev izdevīgos likumus, tā ir politika.