Shelly - Post a comment

May. 12th, 2007

[info]shelly

08:45 pm

Šodien vīrs mani paveda. Paveda, jo viņš bija apņēmies braukt uz velo, savukārt man nelikās, ka divu minūšu brauciena dēļ smago braucamo ir vērts trīs minūtes stiept no trešā stāva. Tāpēc beigās mani veda uz bazgāžnieka. Secinājums - braukt uz bagāžnieka ir forši, romantiski, mīļi un briesmīgi. Briesmīgi - jo aiz vīra mugursomas es pilnīgi neko neredzu un man nav ne mazākās jausmas, kur likt kājas, lai neiebāztu tās kādās ritošajās daļās.
Paveda vīrs mani tieši līdz piemājas velospidētu veikalam/servisam Hawaii Express, kur ravena un affair staigāja starp riteņiem un kaisli strīdējās par to, kāds braucamais affair ir vajadzīgs. Es par to laiku devos izklaušināt servisa daļu, lai noskaidrotu, vai velosipēdam bez amortizatoriem (kā manējam vai ravenas) vispār var pielikt amortizatorsu. Braukt pa pilsētu, kur nevienmēr ir uzbrauktuves, bez amortizatoiriem ir "pain in the ass" vārda burtiskā nozīmē. Es brīnos, ka vēl neesmu iedzīvojusies smadzeņu trīcē. Vīrs apgalvoja, ka mierigi.
- Teorētiski var, - laiski man atbildēja apkalpojošais personāls. - Redziet, te ir amortizējošās dakšas. Ir tādas pa Ls 17, bet tās nav labas. Labas ir pa Ls 70. Vēl varētu būt vajadzīgs pārnesums - šitāds te, pa Ls 11, Varbūt vēl kādas mazās detaļas pa Ls 5.
- Paldies, - es maksimāli cienīgi teicu, un devos atpakaļ pie vīra. - Klau, mīļum, kādu riteni tu man ieteiktu? Tās amortizējošās dakšas ir tik dārgas, ka labāk derētu padomāt arī par jaunu rāmi, bremzēm un riepām komplektā.
Viens dāmu velosipēds man tiešam simpatizēja. Alumīnija rāmis - nevis velis, bet pūciņa! Pat es viņu varu pacelt vienā rokā, un stiept ne tikai trešajā, bet arī 30. stāvā! Ls 279. Tiesa, mani samulsināja bremzes - vismaz rokas bremžu braucamajam nebija vispār, vai tad jābremzē atkala ar kāju? Un vīrs apgalvoja, ka riepas esot briesmīgi šauras, tāpēc braucamais nebūšot stabils.
Tāpēc tagad man ir šādi jautājumi:
1) vai jaunu dakšu uzstādīšana tiešām ir tik dārga?
Un ja ir, tad:
1) vai sievietei, kas brauc pārsvarā tikai biksēs, ir jēga pirkt sieviešu velosipēdu?
2) kas ir labāk - rokas bremzes vai kājas?
3) (un galvenais) - kur man meklēt vieglu riteni ar jauku amortizāciju?

Kamēr mūsu draugi iepirkās, pabraukājos apkārt ar vīra braucamo - johaidī, man liekas, ka man piestāv milzīgi lieli riteņi. Pat tad, ja nokāpšana no tā man prasa visas baleta iemaņas!

Read Comments

Reply:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.