Ausīm plīvojot, vakar atskrēju mājās - taisīt ld izreklamēto vācu zemnieku podu*. Bet internets vairāk negāja, nekā gāja - teiksim, klab.lv pa visu vakaru tā arī neatvēras (atā, atā, nenorakstītā recepte), youtoube un apollo atvēra pirmās lapas, un tādā garā. Tā rezultātā tapa vācu sautējums pēc atmiņas - vismaz es pati biju briesmīgi apmieirināta. Nieki, protams, mums jau te cibā ir visādi guru, kam viens spļāviens uzcirst fazānu kājiņas topinambūru mērcē, bet es esmu cilvēks, kas virtuvē neimprovizē vispār - ja vien iespējams, maksimāli sekoju receptēm vai vadošiem vīra norādījumiem, viņa autoritatīvā vadība mani ļoti nomierina. Un sautējumu es vispār nekad mūžā nebiju taisījusi.
Pārlasot recepti, secinu, ka biju piemirsusi sīpolus. Un ķiplokus. Lai gan par ķiplokiem man bija tādas neskaidras aizdomas, tikai mūsmāju ķiplokspiedi ir šausmīgi grūti iztīrīt, tāpēc par ķiplokiem es mēdzu aizmirst gluži apzināti (pēc ilgas mērcēšans un niknas, bet nesekmīgas beršanas vienmēr secinu, ka nekas labāk par affair ieteikto "bakstam-ar-sērkociņu-līdz-tīrs" tā arī šai jautājumā pasaulē nav izdomāts).
*http://klab.lv/~ld/856347.html