Santa, Santa, dvielis deg!

« previous entry | next entry »
Jun. 7th, 2010 | 11:14 am

Pica lejā jeb salāti pie pilotiem treiningā?
Par apetīti nevaru sūdzēties, neskatoties uz to, ka neesmu īsti izgulējusies dēļ naksnīgā degšanas incidenta.

Iepriekšējā naktī biju redzējusi sapnī ugunsgrēku, tāpēc pat nejutos pārsteigta cauri miegam izdzirdot Lauras saucienus: Santa, Santa, dvielis deg! Pielecu kājās (tajā brīdī atcerējos, kāpēc Japānā nekad negulēju plika) un ieraudzīju Lauru izskrienam no guļamistabas ar liesmaino objektu rokās. Sekoju abiem uz vannasistabu, kur dvielis tikai iemests duškabīnē un kārtīgi aplaistīts.

Pirms atkal laidos miegā, nodomāju 2 lietas: 1) nekas tāds nebūtu noticis, ja mēs būtu izlēmušas pēc vakariņām spēlēt kārtis vai skatīties Big bang teoriju nevis grauzt semačkas un lasīt grāmatas. Tad Kashadurai nebūtu bijis jāturpina lasīt ar dvieli uzklātu uz lampiņas 2) lai cik racionāls un loģisks nebūtu tavs prāts, šādās situācijās vienkārši nav laika domāt un jārīkojas autopilotā. Tāpēc respect Laurai par zibenīgi pieņemtiem pareiziem lēmumiem.

p.s. kādu brīdi cerēju, ka dzīvoklī ir dūmu detektors un tūlīt atbrauks glīti ugunsdzēsēji. Diemžēl nekā tamlīdzīga (būs vien jāguļ pidžammā).

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {9}

(no subject)

from: [info]zurka
date: Jun. 7th, 2010 - 01:12 pm
Link

dūmu detektors parasti nav saistīts ar ugunsedzēsējiem, nu, viņu centrālē nekas nesāk kaukt vai mirgot, ja vienā mājā detektors nostrādā
tas ir pašiem, lai var pamosties un izsaukt tos ugunsedzēsējus
ar signalizāciju gan ir tā, ka vīri uzreiz ar ugunīm un skaņām traucas skatīties
un jūs pārbaudiet, vai tam detektoram ir baterijas nomainītas

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Jun. 7th, 2010 - 01:29 pm
Link

tā pati dvieļu dedzinātāja vienreiz bija nejauši izsaukusi vīrus ar ugunīm un skaņām, tāpēc es cerēju, ka arī šoreiz viņai tas būs izdevies :)
par baterijām labs tips.

Atbildēt | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]zurka
date: Jun. 7th, 2010 - 01:40 pm
Link

tad jums tiešam advancēts
man savā mājā, par laimi, nav nācies pārbaudīt
bet, kad biju belfāstā (un belfāstā visi ir apsēsti ar ugunsdrošību), es mitinājos vecā bezpajumtnieku hostelī, kur bija pamatīga ugunsdrošības sistēma un panelis; un vienā naktī trauksme ar putekļiem piedzīta detektora dēļ (to mēr uzzinājām vēlāk) sākās 4 reizes, taču neviens tāpat vien nebrauca. tikai pēc zvanīšanas ieradās 2 ugunsdzēsēju brigādes
nu, jā, un tas labi, ja saistīts, ja vien nedeg pārāk daudz dvieļu vai kāds nesmēķē un tad par viltus/nenozīmīgu izsaukumu jāmaksā

Atbildēt | Parent | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Jun. 7th, 2010 - 01:44 pm
Link

nē nē, viņa bija izsaukusi apsardzes vīrus nevis ugunsdzēsējus. ugunsdzēsējiem arī ir jāmaksā par viltus izsaukumu? un kā var noteikt kas ir nenozīmīgi, ar uguni taču neko nevar zināt.

Atbildēt | Parent


judging the mice

(no subject)

from: [info]rasbainieks
date: Jun. 7th, 2010 - 01:30 pm
Link

var būt arī saistīts, sabiedriskām telpām tas ir obligāti, mājās gan jau ka brīvprātīgi.

Atbildēt | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]fanija
date: Jun. 7th, 2010 - 01:45 pm
Link

it kā ir gan obligāti, bet zinoši ļaudis atklāja, ka reāli nekur tas signāls parasti neaiziet. Nu varbūt vienīgi ja Sistēmā un taml. kas deg (reiz, aktīvi un ar lieliem dūmiem dedzinot Adventes vainagu, pati knapi izspruku no brigādes ierašanās:)

Atbildēt | Parent