san

Debesu bērns Iļja, 18 bērnu ģimene un citi brīnumi Latgalē

Sep. 17th, 2009 | 10:12 pm
No:: san

Maltā, Aglonā, Preiļos un citur satikām brīnumainus cilvēkus, sirsnīgus un drosmīgus, redzējām arī bezpalīdzību un bezspēcību, cerības un samierināšanos.

Vispriecīgākais stāsts ir par Regīnu, viņas vīru un viņu 18 audzināšanā pieņemtajiem bērniem. 18! (+ 3 savējie + 3 mazbērni). Un visi draudzīgi un smaidīgi, dzīvo lielā mājā pie skaista zila ezera netālu no Aglonas. Regīna ar bērniem mūs sabaroja ar nenormāli garšīgām pankūkām, izsmīdināja, visu parādīja un pastāstīja. Kad jautājām, kā tiek galā, viņi tikai atmeta ar roku un teica, ka visa esot gana, nekā netrūkstot un galvenais, ka visi kopā. Goda vārds, man negribējās tik ātri braukt prom, cik tur bija forši un mājīgi!







Skumjš stāsts, bet ar cerību, ir par Annu un Andrīti. Annai ir 21 gads un viņa nesen iznākusi no cietuma, kur 2 gadus sēdēja par slepkavību (novāca kautkādu veci, ar ko kopā dzēra). Andrītis piedzima cietumā. Kad viņam bija pusotrs gadiņš, abi ar mammu tika ārā. Kur palikt nebija, tāpēc nācās vien braukt atpakaļ uz Preiļu rajonu, pie tēva un vectēva, kuri visu laiku dzer. Ieraugām Annu ar sasistu un saskrāpētu seju. Kas noticis? Dzērumā sakāvusies ar draudzeni, greizsirdības dēļ. Bet vispār jau meiča apņēmīga un sparīga - ir cerība, ka izķepurosies no nabadzības un zaņķīgās dzīves.







Tālāk bijām Maltā, kur nejauši iepazināmies ar 13 gadīgā Iļjas Orlova ģimeni. Iļja izskatās pēc debesu bērna, bet kad sāk dziedāt, kļūst skaidrs - enģelis, nekā savādāk. Arī visa ģimene - trīs māsas, mamma un tētis - ir neticami gaiši un sirsnīgi cilvēki. Iļjam ir hidroencefālija (ūdensgalva) un grūti staigāt. Zēns mācās teicami, dzied un uzstājas koncertos, pat disku savu ir izdevis. Vienīgā problēma - ģimenei nepietiek naudas, par ko Iļjam braukt uz zirgu izjādēm, bet tās ļoti palīdz viņa kājām.







Ja ir vēlēšanās un iespēja palīdzēt, info: http://blog.palidzesim.lv

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.