Marts 5., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:56
3 milzīgi deadlaini vakar tika pieveikti, tagad ir kāda nedēļa uzelpot, kad tas viss sākas no jauna. Atvilkos mājās un īsti nezināju ko ar sevi iesākt. Kad nedēļām dzīvo vienā trauksmē par darbu, nāc mājās, gatavo ēst (besī arā dzīvot vienai un visu laiku sev gatavot!) un pildi universitātes darbus līdz guļamlaikam, tad pēkšņš brīvs laiks ir nedaudz šoks sistēmai. Izlēmu sevi apbalvot ar neiešanu uz universitāti šodien un masāžu rīt pēc darba.

Izgulējos līdz 9 no rīta un slinki izvēlos aiziet uz pāris vietējiem veikaliem. Beigu beigās pamanījos ieiet lietotu grāmatu veikalā un iznācu ar divām grāmatiņām par garšaugiem un dārzeņu audzēšanu. Pagājušogad Toms man uzmeistaroja milzīgu koka kasti, kurā audzēt dārzeņus (man ir neliels laukumiņš aiz mājas, bet viss viens betons). Lielos priekos sastādīju burkānus, sīpolus, salātus un tomātus. Lielāko daļu no maniem stādijumiem apēda gliemeži (enemy nr. 1), bet tomāti bez nekādiem mēslojumiem un palīg-barošanām izpletās kā milzu džungļi un sāka pat līst kaimiņu šķūnītī. Ā, un Marija izaudzēja mazos gurķus, kurus Anglijā nekur nevar nopirkt! Šogad esmu izlēmusi fokusēties uz garšaugiem un ārstnieciskiem augiem. Pēkšņi ir parādījusies milzonīga interese par ārstniecības augiem, tējām utt. Viss sākās ar to, ka iegādājos grāmatu ar receptēm visādiem skaistumkopšanas līdzekļiem ar ēteriskajām eļļām - tur ķermeņa krēmiem, skūšanās krēmiem, matu kondicionieriem utt. Tad sāku meklēt kur pirkt sastāvdaļas un uzdūros veikalam, kurš pārdod ne tikai kosmētiskas izejvielas, bet arī kaltētus augus tējām un medicīnai. Un tas viss atmeta atpakaļ bērnībā, kad ģimenē augu tikai ar visādām tējām un vecmammas dabas līdzekļiem pret visām kaitēm. Atcerējos cik reti slimoju un kā visa šī informācija man šobrīd ir pazudusi atmiņu dzīlēs. Tapēc gribas paeksperimentēt un paskatīties ko man izdosies izaudzēt un kāds tam visam varētu būt pielietojums.

(4 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:5. Marts 2020 - 14:18
(Link)
Normāls hipijs :D mēs šogad domājam audzēt baklažānus uz lodžijas. Man besī baklažāni, bet cienītajam ļoti patīk, tāpēc mums būs baklažāni. Un visādi random augi. Kas izdīgs, tas lai aug :D
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:5. Marts 2020 - 14:21
(Link)
I didn't choose hippie life, the hippie life chose me hahah.
Nē, bet man visi self sustainable varianti iet pie sirds un nes prieku :)

Audzēt savu ir forši! Ceru, ka izdīgs viss, ko sastādīsi!
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:5. Marts 2020 - 14:23
(Link)
Ēh, nu ar balkonu vai mājas pagalmu self sustenance būs pagrūti dabūt, tas viss aug diezgan lēni un prasa diezgan daudz vietas. Vairāk prieciņam :)
Pagājšgad bija tomāti, tak nekad vairs, šamie nogatavojas ar ātrumu 1 mazs ķirštomātiņš nedēļā, mums viņi brieda no jūlija līdz fakin novembrim. Un vēl nebija garšīgi, jo pārāk saldi :D
[User Picture]
From:[info]tension
Date:7. Marts 2020 - 10:43
(Link)
Hei, sen nebiji lasīta! :)
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba