Sadzīves ainiņas un tamlīdzīgas garlaicības -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 21., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:04
Man tie NVA krievu valodas kursi īstenībā ļoti patīk. Esam tikai 4 meitenes, pārējās par mani 5, 7 un 11 gadus jaunākas. Ok, man tur ir labākās krievu valodas zināšanas tā tīri izrunas un vārdu krājuma ziņā, bet nu gramatikā un rakstībā man tuvu nullei, un tur ne ar ko neatšķiros no pārējiem. Man šķiet, ka pārējie pat tos īsos teikumiņus raksta ātrāk par mani (kā nekā tikai trešo dienu reāli rakstu krieviski :D, tie pāris epasti datorā un muļķošanās bērnībā ar burtu apguvi pašmācības ceļā īsti neskaitās). Ok, gramatika intuitīva kaut kāda jau ir, bet nu arī tas īsti neskaitās. Un tas vārdu krājums jau arī tāds nosacīts. Es, piemēram, nezināju, ka esmu nevis "ženataja", bet "zamužem". Un tad vēl visas tās nianses, kad kuru vārdu var izmantot, kad nevar... Starpcitu, sapratu, ka esmu aizmirsusi latviešu valodas locījumus, kas tur uz kādu jautājumu atbild :D

Salīdzināšanai - blakus telpās angļu valodā padsmit cilvēki, vācu valodā tuvu 10. Mums teju reālas privātstundas.

(4 jau iepūta | iepūt)

Comments:


From:[info]polija
Date:21. Februāris 2018 - 08:15
(Link)
Kurā vietā mācies?
Ar šādu līmeni Tev noteikti noder. Jau rakstīju, ka man nekā jauna tur nebija :( Visādas krievu val. nianses savulaik izprasīju krustām šķērsām tiem krieviem, ar kuriem pa Vecāķu nūdistiem tusēju. :) Jo nu reāli radās jautājumi, kad un kāpēc viņi savstarpēji sarunājoties saka nevis "pochemu?", bet "zachem?", tie paši za muzhom utt.. arī :)
[User Picture]
From:[info]salty
Date:21. Februāris 2018 - 08:49
(Link)
Tajā pašā Mirtē. Pēc Tava komentāra bišķi šaubījos... Bet man viņi visizdevīgāk pēc laika un vietas. Bet jā, līmenis ir vairāk domāts ar diezgan basic un vidēji zemām pamatzināšanām. Es, piemēram, skaidri zinu, ja man angļu valodā būtu šitāda līmeņa kurss - nu toč savu laiku netērētu. Bet krievu val ir tieši laikā.
From:[info]polija
Date:21. Februāris 2018 - 09:09
(Link)
Vo, vo. anglenei gan NVA ir kaut kādi līmeņi - un attiecīgi to var mācīties, ko vajag un teorētiski tā arī būtu jānodrošina. Bet krievu ir tikai ar/bez priekšzināšanām un tas "ar" ir vnk megaplašs jēdziens. Pie tam mani tur ielika klāt kaut kādai ārzemnieku grupai, kas krievu val. mācās. Attiecīgi viņiem ir citādi - viņi rkievu val. nav diendienā dzirdējuši, viņiem viss jauns. Bet, ja tu esi dzirdējis, runā bezmaz teicami līmenī, gribi uzlabot gramatiku un rakstību, tad nu pie tādas basic+ level ārzemnieku grupas vispār nav ko darīt.. Jo īpaši, ja uz jautājumiem pasniedzēja atbild par tēmu "šitā nav mūsu kursa tēma" u.tml. Mok arī ar pasniedzēju nepaveicās.
[User Picture]
From:[info]salty
Date:21. Februāris 2018 - 10:43
(Link)
Nu pasniedzēja mums diezgan sakarīga šķiet. Tieši šodien bija jautājums par līmeni. Mēs ņemam no A2 līmeņa grāmatas, un parasti tā arī esot šim kursam "ar priekšzināšanām". Kas ir reāli zems līmenis. Teica, ka mums reāli paveicies, ka visas esam plus mīnus vienā līmenī, vismaz kas attiecas uz gramatiku. Es rakstu no visiem vissūdīgāk, bet runāju vislabāk :D

> Go to Top
Sviesta Ciba