Šokomuss
200 gr tumšas kvalitatīvas šokolādes (var būt ar kriukšķiem vai augļiem vai ko)
50 gr sviesta
100 ml saldā krējuma
4 olas
4 tējk. cukura
Ūdens peldē kausē šokolādi ar sviestu, līdz izkūst. Saputo dzeltenumus ar cukuru, baltumus bez cukura.
Izkausētajai šokolādei pielej saldo krējumu, tad saputotos dzeltenumus, rūpīgi izmaisa. Pašās beigās iemaisa baltumus un lej mazos trauciņos - lēzenās glāzēs, krembrulē trauciņos vai jebkurās citās veidnītēs. Ledusskapī var glabāt pāris dienas, saldētavā līdz nedēļai. Starp citu, tādu saldētu var arī pasniegt (nosaucot par parfē).
Līdz šim ar piedevām neesmu aizrāvusies, bet noteikti klāt der vaniļas mērce, svaigi augļi, bet, manuprāt, kolosāli piederētos cukurotās apelsīnu miziņas. Nākamajā reizē noteikti!
http://chefsimon.com/zestes-oranges-con fits.html
http://lesotlylaisse.over-blog.com/arti cle-confire-des-zestes-d-orange-en-image s-54040947.html
50 gr sviesta
100 ml saldā krējuma
4 olas
4 tējk. cukura
Ūdens peldē kausē šokolādi ar sviestu, līdz izkūst. Saputo dzeltenumus ar cukuru, baltumus bez cukura.
Izkausētajai šokolādei pielej saldo krējumu, tad saputotos dzeltenumus, rūpīgi izmaisa. Pašās beigās iemaisa baltumus un lej mazos trauciņos - lēzenās glāzēs, krembrulē trauciņos vai jebkurās citās veidnītēs. Ledusskapī var glabāt pāris dienas, saldētavā līdz nedēļai. Starp citu, tādu saldētu var arī pasniegt (nosaucot par parfē).
Līdz šim ar piedevām neesmu aizrāvusies, bet noteikti klāt der vaniļas mērce, svaigi augļi, bet, manuprāt, kolosāli piederētos cukurotās apelsīnu miziņas. Nākamajā reizē noteikti!
http://chefsimon.com/zestes-oranges-con
http://lesotlylaisse.over-blog.com/arti