saimniece

Komentāri

Jaunās saimnieces dienasgrāmata

Tiramisu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sastāvdaļas lielai porcijai (aptuveni 12-15 porcijas):
2 pakas itāļu olu cepumu (Vicenzovo vai citi, saukti par “dāmu pirkstiņiem”)
500 grami Mascarpone siera
5 gab. lielas vai 6 mazas olas
6 ēdamkarotes cukura
tasīte stipras kafijas (jāatdzesē)
200 ml saldā krējuma

Atdala olas baltumus no dzeltenumiem, saputo atsevišķi, es katram putojamam lieku 2 ēdamkarotes cukura. Atsevišķi saputo arī saldo krējumu ar apmēram tikpat daudz cukura.

Tad samaisa mascarponi ar olu dzeltenumiem un putukrējumu, beigās iecilā olu baltumus.

Tikmēr bija jāpagatavo kafija un jāatdzesē līdz istabas temperatūrai, vēl labāk, ja ir auksta, jo tad cepumi neizšķīst. Uz tasīti kafijas pieleju kādas 2 ēdamkarotes konjaka vai brendija.

Taisnstūra formā apakšā liek kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam cepumus, cik vien iespējams ātri iemērcē kafijā no abām pusēm (tikai tik, lai pieskaras), liek veidnē, noklājot visu platību, virsū kārtīgu krēma kārtu, tad atkal kafijā mērcētus cepumus, un tad atkal krēmu. Beidz ar krēma kārtu, virsū bagātīgi caur sietiņu uzkaisa rūgto kakao pulveri.

Liek uz 30 min. saldētavā – ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākošajā dienā, kad ir labi savilcies vai vismaz pēc stundām četrām.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba