saimniece

jūnija kulinārija

Jaunās saimnieces dienasgrāmata

jūnija kulinārija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bez 3 kilogramiem gaļas, kas vakar tika sastrādāti gulašā un divos lielos viltus zaķos, gribu pierakstīt, manuprāt, lielāko vakarnakts veiksmi - rabarberu un apelsīnu ievārījumu.
Ņēmu uz aci, bet sanāca:

~1,3 kg rabarberu kātu (svars notīrītā stadijā)
1 kg lielu saldo apelsīnu (svars nomizotā stadijā)
0,5 kg cukurs.

Sāku ar sagrieztu rabarberu sautēšanu, tikmēr samizo un diezgan sīki sagriež apelsīnus. No viena vai pusotra apelsīna nomizo plānu mizu (labāk garā strēmelē, jo pēc tam vieglāk izmakšķerēt) un iemet katlā sautēties kopā ar ēdamo saturu. Sautē stundu. Tad pieber puskilo cukuru un atstāj burbuļot vēl apmēram pusstundu. Droši vien var likt burkās uzreiz, bet man nebija spēka vakar mazgāt. Karsēšu vēlreiz un burkošu šodien. Bet kolosāla, pārsteidzoša un neparasta garša! Ideāli saskanīgi produkti, neviens nedominē, jūt gan ap. saldumu, gan rab. skābumu.
  • (Anonīms)
    un Sig. lieliskumu
  • nē, viss sagāja tūtā, jo nākamajā vakarā burkojot katls tika piededzināts un katrā no 4 burciņām tika krietna ogles garša un smarža :-(
Powered by Sviesta Ciba