22 September 2018 @ 08:47 pm
can't even cry  
can't even cry
 
 
( Post a new comment )
ignath[info]_raagas on September 26th, 2018 - 06:46 pm
offtopikā. varbūt interesē - ikgadējais rumifest piedāvā
http://rumifest.lv/sema-ceremonija/
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 26th, 2018 - 06:48 pm
es jau aprīlī nopirku uz šo biļetes un ļoti gaidu!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignath[info]_raagas on September 26th, 2018 - 06:52 pm
tad viss ir pareizi :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 29th, 2018 - 04:58 pm
man laikam būt vajadzējis labāk noprecizēt, kas sagaidāms, jo klasiska, masīva koru mūzika galīgi nav mana lieta, aiii
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 29th, 2018 - 05:56 pm
bet pati ceremonija gan bija ļoti jauki, praktiski tieši tas, ko gaidīju, un man bija atbilstošs līdzpārdzīvojums
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignats[info]_zeme on September 30th, 2018 - 12:23 am
kad viņi tā griežas, tad vienmēr paķer līdzi :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 1st, 2018 - 01:33 am
jā, tas viss tiešām no viņiem. skatījos tajās sejās un riktīgi aizkustinājos.
(Reply) (Parent) (Link)
ignats[info]_zeme on September 30th, 2018 - 12:17 am
jā, man arī bija stāvoklis tuvu šokam :) jo no presrelīzes likās, ka koris būs kautko kopīgu ar flautistu sagatavojis, bet nekā. vienīgi dziesma par vēja māti uz kopējā fōna patika. toties beigās, kad koris izretinājās pa perimetru, pirmajās sekundēs šķita, ka ō, tomēr būs polifōnijas, taču izrādījās, ka man aiz muguras atradās diriģents, kas vienā brīdī sāka dziedāt līdzi un viņam vnk nesanāk trāpīt kopējā notī.. vakara vadītājas arī ielika savu, sākumā mēģināja noindēt ar sīrupu un beigās bija kašpirovska tipa hipnōzes mēģinājums :D toties flautists bija labi. man likās dīvaini, ka persietis spēlē turku mūziku, jo viņu flautu skaņojums atšķiras, taču pēc koncerta viņš teica, ka esot spēlējis persiešu mūziku, taču nomaskējis to zem turku metōdēm un ornamentācijas. nezinu, kas tas bija par cilvēku, kas spēlēja setāru, šķiet, ka uzbeku vai tadžiku izcelsmes, bet viņam gan kautkas nepasēja ar pārējiem. palika atklāts jautājums, kāpēc viņiem bungas tik vienmuļi tika dauzītas, ja turpat zālē atradās ļoti labs perkusiōnists no irānas. kopumā, ja izsakās pieklājīgi - ļoti pretrunīgs koncerts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 1st, 2018 - 01:56 am
haha, es tieši to pašu nodomāju - vējamāte bija vienīgais, ko jutos tā, ka bija vērts no kora klausīties.

mēs arī ar M. pēc pasākuma runājām, ka ļoti sliktas mākslinieciskās izvēles, un, ja gribas tiešām kaut kādu tādu "west meets east", skatīties uz kaut kādām sinerģijas iespējām dažādu kultūru, reliģiju starpā, šis galīgi nav tas, kā to darīt. tā masīvā kormūzika un brīžiem šausmīgi agresīvais klavieru pavadījums pilnīgi izsita no noskaņas, uz ko biju gatavojusies un ko varēja tiešām labi dabūt no pašiem dervišiem. man likās, līdzīgi it kā kāds mani purinātu aiz pleciem uz kliegtu MEDITĒ MEDITĒ UZ MĪLESTĪBU, vienkārši drausmīgi. un skumjākais jau tas, ka nav tā, ka mums trūktu kaut kādu citu variantu un noskaņu, ka LV nebūtu tā mierīgi kontemplatīvā satura, atbilstošākas mūzikas, ko tas koris tad būtu varējis izpildīt (bet arī - priekš kam tieši? kāpēc vajadzīgs tāds atsevišķs koncerts?), nevarēju arī saprast, kāpēc pašā ceremonijā nevarēja izmantot kaut kādu a cappella jaundarbu, kas radīts tieši ceremonijai, vai vismaz netaisīt tik uzkrītošu saturisko disonansi ar to stulbo "vienotā Lāāāātvijāāā", kāds vispār sakars.

beigās mēs vispār izsprukām, līdzko sākās tās runas, jo vienkārši blergh.

man gribētos aiziet uz kādu tādu normālāku (ja tā drīkst teikt) semas ceremonijas pasākumu, jo citādi kaut kāds tāds baigais rūgtums, ka tas, kas bija forši, bija tiešām forši (es, piemēram, neesot specs, neatšķiru turku un persiešu flautas mūziku, tā ka tikmēr, kamēr bija tikai nejs un derviši, man vispār bija lieliski; es nez kāpēc pieņēmu, ka tās bungas ir vienmuļas kaut kāda iemesla dēļ, un tas arī netraucēja), bet arī skaidrs, ka es nevarēju to tomēr tik lielā mērā uztvert kā tad, ja nebūtu tas koris tur visu sačakarējis un ja nebūtu bijis tik daudz liekas ļerkstēšanas. ā, un vēl man tieši blakus bija kaut kāds preses (?) fotogrāfs, un vienā brīdī man gribējās viņam kraut, tik ļoti tie knipsēšanas trokšņi jau bija nokaitinājuši. bet nu, pieklājīgi palūdzu, vai nevar drusku rimties, un viņš tiešām sāka fočēt mazāk.

jebkurā gadījumā, paldies par ieteikumu, žēl, ka organizatori palaida garām lielisku izdevību uztaisīt tiešām kvalitatīvu pasākumu, bet esmu tomēr priecīga, ka vismaz kaut kāds ieskats ir gūts. lūdzu, droši iesakiet vēl kaut ko arī nākotnē :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignats[info]_zeme on October 1st, 2018 - 04:05 pm
iepriekšējos gados derviši griezās pie atbilstošas mūzikas, un viss bija lieliski. es jau nepakautrējos pēc pasākuma godīgi atbildēt uz organizatōru jautājumu kā bija ar kori. nu varbūt ne gluži tik atklāti kā iepriekšējā komentārā :)
oki, ziņošu, ja kas jauns organizējas.
(Reply) (Parent) (Link)