22 May 2018 @ 10:28 pm
the curse of lock and key  
jau apmēram pusstundu esmu iestrēgusi pie sava velo un netieku braukt mājās, jo saslēgā nelien iekšā atslēga. atstāt uz nakti un risināt rītā negribas, jo M. teica, ka šī esot populāra stratēģija, kā nozagt velo - kaut ko iemest saslēgā un tad pa nakti pārzāģēt. stulbums kaut kāds, es jau šorīt darba durvis nevarēju dabūt vaļā.

UPD: krievu metode ftw. kad dabūju klāt biedrus, kas palīdzēja pacelt velo, lai es varētu saslēgu apgriezt kājām gaisā un padauzīt, izkratot no tā, iespējams, kāda saslēgu atmūķētgribētāja atstāto krikumu vai saslēga slikto noskaņojumu, viss atrisinājās. sadarbībā spēks, ha.

UPD2: laikam tomēr kaut kas tajā saslēgā ir bojāts, jo šorīt pie darba aiz paranojas pārbaudīju, vai var aizslēgt/atslēgt pāris reizes, un secināju, ka pēkšņi atkal notiek tāpat. pieslēdzu ar veco, nedrošo saslēgu, iegāju darbā, pēc sapulces pastāstīju par šo kolēģei, kuras partneris strādā ar velo/velolietām, mēģinot noskaidrot, vai ir kādi ieteikumi, tad mēģināju nodemonstrēt - un viņu atkal pēkšņi varēja atslēgt. lock, you so unpredicatable! noskaidroju, ka tur var mēģināt kaut ko iztīrīt, varbūt tas pie vainas, bet labāk tāpat pirkt jaunu. loģiski.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 23rd, 2018 - 02:38 pm
Man ir tieši tāpat ar manu kryptonite lock! Ik reizi ir loterija, cik ilgā laikā atslēgšu/pieslēgšu, bet parasti palīdz, ja sasmērēju atslēgu ar lūpu balzāmu.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 23rd, 2018 - 02:51 pm
o, man vispār šķiet, ka mans pakaviņš ir no šīs pašas firmas. tātad defektīvi, skaidrs.

paldies par ieteikumu, man jau arī teica, ka var tīrīt un eļļot, taču tas nedod nekādu garantiju, un es negribu paļauties uz tādu loteriju/makgaiveru, jo man ir pārāk intensīvs dzīves grafiks un velo efektīva lietošana tajā pārāk svarīga. būs vien jāpērk jauns saslēgs, tātad.
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on May 23rd, 2018 - 04:54 pm
Kriptonītā visos caurumos var iepūst wd40 un pēc tam kādu eļļiņu, tas vismaz manējo pēc lietus ir atsvaidzinājis, un tagad strādā bez gļukiem.
(Reply) (Parent) (Link)