13 September 2017 @ 12:18 pm
accidentally winning  
priecīgi dzeru ugunspuķes tēju un rāmi asiņoju, izdomāju iegūglēt - internets saka, ka asv indiāņi to lietojot arīdzan, lai mazinātu visādas "sieviešu problēmas", sākot no pārāk smagas menstruālās asiņošanas un krampjiem, līdz pat yeast infections un urīnceļu iekaisumiem. hahā!
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on September 19th, 2017 - 04:12 pm
īsti nezinu, man tēju iedeva [info]nervukamolis, pieņemu, ka nebija fermentēta, bet ir labi šākātā. par to, kādu dzer indiāņi, arī nezinu, nebija norādīts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignath[info]_raagas on September 19th, 2017 - 04:18 pm
par indiāņiem nezinu, bet ugunspuķe, jeb ivan čaj, ir tradicionāla krievijas tēja, fermentācijas recepte nāca no klostera, šķiet 13.gs. process līdzīgs ķīniešu ūluniem, taču vienkāršāks. nefermentēta izskatās kā parasta zāļu tēja, fermentēta ir tumša, gandrīz kā melnā, bet garšīgāka. kursabiedrene pērk barōnielas sieviešu klosterī. ja saņemšos nākamgad uztaisīt pavairāk, varēšu kādu daļu piedāvāt, cerams, ka priežu pumpurus arī ;)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 19th, 2017 - 05:00 pm
hm, tagad esmu ļoti samulsis, apskatījos bundžiņā, kur darbā glabāju, neizskatās ne pēc parastas zāļu tējas, ne pēc melnās :D bet man ļoti garšo

šitā kaut kā
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignath[info]_raagas on September 23rd, 2017 - 01:39 am
šī ir viegli fermentēta, līdz diennaktij, varbūt pat nepilnas 12h. bet katram jau tāpat sanāk citādi. ja procesē 2-3 diennaktis, tad ir pavisam tumša, ne tieši kā melnā, bet uz to pusi :)
un jā, garšo ļoti.
(Reply) (Parent) (Link)