(no subject)

« previous entry | next entry »
Feb. 26th, 2010 | 10:22 am

Testā „Pastudē sevi” iegūtie rezultāti norāda uz vairākām tev piemērotām studiju jomām.
Aicinām iepazītos ar rezultātiem – atbilstošām studiju jomām un programmām.

Atbilstošā joma: Filozofija

Filozofu darbības redzeslokā ir pētījumi par filozofijas vēsturi, teorētisko filozofiju, ētiku, estētiku un loģiku. Filozofiju studējošie daudz lasa zinātnisko literatūru, citu filozofu darbus, veic iegūtās informācijas kritisku analīzi, salīdzinot dažādos informācijas avotus. Analītiskā darba rezultātā filozofi izdara savus secinājumus un attīsta idejas par pasaules kārtību, ētiku, lietu būtību un dzīves jēgu. Filozofiju studējošie iesaistās pētnieciskajā darbā, bieži turpina izglītību, specializējoties kādā radnieciskā jomā - piemēram, komunikācijās, politoloģijā vai socioloģijā. Filozofijas studiju absolventiem darba iespējas ir gan valsts, gan privātajā sektorā - izglītības iestādēs, zinātniskās organizācijās, medijos, sabiedrisko attiecību un reklāmas jomās u.c. Studējot filozofiju, būtiskas ir loģiskās un abstraktās domāšanas spējas, prasme ilgstoši koncentrēties un argumentēti izteikties, kā arī radošums un svešvalodu prasmes.

Saistītie priekšmeti skolā

Īpašu uzmanību jāpievērš tādiem mācību priekšmetiem kā filozofija, vēsture, kultūras vēsture, svešvaloda, latviešu valoda un literatūra

Studijas filozofijā:

Filozofija
Radnieciskās studiju programmas:

Vēsture
Kultūras un sociālā antropoloģija
Politikas zinātne
Teoloģija un reliģiju zinātne
Atbilstošā joma: Teoloģija

Teologi apgūst Vecās un Jaunās Derības rakstu vēsturi, attiecīgos laikmetus un kultūrvidi, Izraēla tautas un baznīcas vēsturi, psiholoģiju, liturģiju. Teoloģijas studiju procesā intensīvi tiek apgūtas senās un mūsdienu valodas dažādas valodas (senebreju, sengrieķu, ebreju, grieķu, aramiešu, latīņu, kā arī angļu un vācu valodas), kuras pielieto, tulkojot, salīdzinot un interpretējot dažādus reliģiskus tekstus. Teologiem ir svarīgi būt neatkarīgiem, prast kritiski un sistemātiski apgūt zināšanas, spēt rīkoties atbildīgi un ētiski. Darba un tālākās izglītošanas iespējas ir baznīcas organizācijās un valsts struktūrās. Absolventi var strādāt par mācītājiem, kapelāniem, darboties reliģiskās kustībās, garīgos semināros un palīdzības organizācijās, arī slimnīcās, cietumos, izglītības iestādēs. Svarīgākās teologu prasmes ir izziņas spējas, cilvēcība, iejūtība, valodu zināšanas.

Saistītie priekšmeti skolā

Īpašu uzmanību jāpievērš tādiem mācību priekšmetiem kā kultūras, reliģijas vēsture, psiholoģija, ētika, filozofija, svešvalodas.

Studijas teoloģijas jomā:

Teoloģija un reliģiju zinātne
Radnieciskās studiju programmas:

Filozofija
Vēsture
Atbilstošā joma: Ģeogrāfija un vides zinības

Ģeogrāfijas un vides jomā strādājošie pēta zemes ģeofiziskos procesus, gatavo ģeoloģiskos pārskatus un informāciju, izstrādē kartes (ģeologs), novēro un analizē atmosfērā notiekošos fizikālos procesus un gatavo laika kartes (metereologs), piedalās dabas un vides aizsardzības projektos, sniedz konsultācijas par vidē notiekošajiem procesiem (vides speciālists). Ģeogrāfi un vides speciālisti var strādāt dažādās vides pārvaldēs, organizācijās un aģentūrās, ražošanas un pakalpojumu uzņēmumos, zinātniskajos institūtos, uzņēmumos, kā arī mērniecības un tūrisma jomā. Strādājot ģeogrāfijas jomā, būtiska ir motivācija izzināt lietas, precizitāte, spēja strādāt ar lielu informācijas daudzumu un prasme saskatīt likumsakarības dabā notiekošajos procesos, izprotot dažādu procesu sakarību ķēdes.

Saistītie priekšmeti skolā

Īpašu uzmanību jāpievērš tādiem mācību priekšmetiem kā ģeogrāfija, ķīmija, bioloģija, fizika, matemātika.

Studijas ģeogrāfijas un vides zinībās:

Ģeogrāfija
Ģeoloģija
Vides zinātne
Radniecīgās studiju programmas:

Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs

http://www.lu.lv/gribustudet/ieteikumi/ka-izveleties/tests-izvelei/nc/

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {1}

Ķērpis

(no subject)

from: [info]kjeerpis
date: Feb. 26th, 2010 - 12:52 pm
Link

kur jūs visi tik daudzpusīgi!

Reply