rrr [userpic]

why bother

January 9th, 2017 (11:43 am)

ļoti lepojos ar to, cik maz laika esmu pavadījusi gatavojoties eksāmeniem vai citām tamlīdzīgām bezjēdzīgām strukturālajām atbildībām, kas mani vienmēr dzinušas izmisumā, jo nu, i absolutely must live up to some expectations.
fredija homie house aptaujā uz jautājumu "which of your doings of the past month are you most proud of?" es atbildēju ar "giving up on the idea that i have to be/can be good at things"

un nav tā, ka tas būtu noticis tā netīšām. šis ir prasījis aktīvu piepūli.
cita veida mērķtiecība.

Comments

Posted by: cukursēne ([info]saccharomyces)
Posted at: January 9th, 2017, 02:37 pm

malacītis! 💚💚💚

tikai man ļoti gribas iestarpināt tādu "don't throw the baby out with the bathwater" un norādīt, ka ir ļoti liela atšķirība starp "have to be good at things" un "can be good at things" - pirmo noteikti vajag atmest, bet otro gan ne. jo tur jau viss atkarīgs no tā, ko dari un kādā kontekstā, un mazāks spiediens parasti paver telpu sevis atzīšanai un saprašanai, lai ieraudzītu, ka(s) ne tikai var izdoties, bet jau izdodas. mums katram ir ne tikai trūkumi, bet arī stiprās puses, un apzināties vajag abus!

Posted by: rrr ([info]rr_rrr_r)
Posted at: January 14th, 2017, 01:47 pm

no vienas puses piekrītami.
bet arī tas can be good ir ar dažādiem kontekstiem
tas, ko es biju domājusi, bija tas inherently iekaltā blakusparādībai tam "ai kāds gudrs bērniņš", pie kā tiku pieradināta, jo vienā brīdī sapratu, kā var pelnīt labas atzīmes un cītīgi to ekspluatēju. un pēdējā laika izvēļu kontekstā tā ir arī atteikšanās no idejas, ka es pavisam noteikti varu sasniegt noteiktu proficiency atsevišķos kontekstos. nu, gan jau ka varētu, bet tas prasītu tik daudz ieguldīta laika un enerģijas, ka neesmu ar mieru tam šobrīd pievērsties. hence, atteikšanās no idejas, ka i can be good at things. just because i don't need it.

protams, ka ir svarīgi zināt, kas vairāk dabīgi padodās, un kas nāks ar īpaši lielāku piepūli. bet es kā parasti par slinku un nevērīgu, lai precīzi izvēlētos vārdus. plus arī ieradums tos lietot sašķobītās nozīmēs.

varbūt tagad sanāca labāk paskaidrot, ko biju domājusi >

Posted by: Runcis ([info]runcis)
Posted at: January 9th, 2017, 11:54 pm

Man pie šī vēl jāpiestrādā.

Posted by: rrr ([info]rr_rrr_r)
Posted at: January 14th, 2017, 01:48 pm

gan jau ka šis nav nekas tāds stabils un vinemērpaliekošs