02 April 2005 @ 04:52 pm
Vēstures vārdā  
Cīnos ar grāmatu "Hitlers un Musolīni. Slepenās sarunas". Vai nu esmu stulba vai akla, bet es daudz kur šai grāmatā patiešām neredzu nekādu loģiku un, izlasot teikumu, kurš sākas ar vārdiem "Ir acīmredzami, ka..." ir pilnīgi skaidrs, ka nekā nedz loģiska, nedz acīmredzama tur nebūs. Varbūt tā grāmata tiešām ir domāta augstākiem prātiem, bet mani patiesi interesē, pa kuru laiku Itālija paspēja vēl pirms Hitlera un Musolīni tikšanās Brennera pārejā kaut ko izdarīt ar zemūdenēm, tojestj, pakarot ar Sabiedrotajiem (starp citu- velns viņ zin kur), ja duče ilgi vilcinājās ar Tērauda pakta saistību pildīšanu, resp., iesaistīšanos karā, palīdzot Vācijai.
Tagad domāju par to, vai lasīt tālāk vai nē. Gribas apelsīnu, apelsīns ir, tikai negribas noķēpāt grāmatas lapas. Vēl grāmatā tak laikam speciāli biju ielikusi lapiņu, uz kuras reiz biju pūtusi "Kenzo Jungle Elephant", smaržu, kura man patīk ļoti, ļoti. Tagad nes visa grāmata un man šķebina ļoti, ļoti.
Vērtīgāka laikam būtu cita grāmata, ko man uzdāvināja uz žetonvakaru, "Latvija 20gs"(laikam tā bija pareizi, ne?). Bet nu ar atsevišķiem izņēmumiem man Latvijas vēsturē daudz kas atbaida. Teiksim, Ulmaņlaikus es esmu "atēdusies" uz neatgriešanos. Tjā, pati nezinu, kas atgrūž, kas pievelk.
Gribas ļoti skrituļslidas. Bet tās laikam kora mājā. Ja nebūtu tāaads slinkums braukt pakaļ. Tagad laikam tāpat vairs netikšu iekšā.
Ārā silts un nesalst. Ja es spētu sakārtot prioritātes, būtu ļoti labi.
Ko lai palasa un vai vispār ir jālasa?

Nokarināju no balkona durvīm izkaltušās rozes no žetonvakara. Tad atcerējos, ka bija baigi jauki (Paldies, Kārli) tādas saņemt. Pārlaidu skatu pār visu lielo izkaltēto rožu trauku. Moš jākarina klāt zīmīte, kad man kura roze dāvināta. Pēcāk būtu tik kruti apskatīties un atcerēties. Citādi aizmirstas.
Kārli, kas man ir jālasa, lai labi noliktu eksāmenu (un nesaki- mācību grāmata, pat ja tā ir pareizā atbilde)?:)
 
 
Current Mood: saule ārā
Current Music: Placebo: Passive Agressive
 
 
( Post a new comment )
balozhi[info]balozhi on April 2nd, 2005 - 05:31 pm
man to grāmatu gribas izlasīt;)vispā, kad sadzersim???:)bučas:***
(Reply) (Thread) (Link)
rebeka[info]rebeka on April 2nd, 2005 - 05:41 pm
Kad gribi. Man tagad makā ir 0.5 ls. Par to laikam sadzeršana nesanāk...:)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
balozhi[info]balozhi on April 2nd, 2005 - 05:52 pm
šodien tiekamies?????par naudu dont worry:)
(Reply) (Parent) (Link)
jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas[info]special_k on April 2nd, 2005 - 06:36 pm
taa graamata man pasham pat ljoti nepatika, diletantisms,
20.gs veesture - tas jau ir labi, ljoti labi! pats gan vinju esmu tikai taa - paaršķirstījis, bet autori vien daudz ko izsaka - VFF zieds. starp citu, Zellim ir publikaacija shii meenesha Latvijas Veestures zhurnaalaa (vai kaa to zhurnaalu sauca)
eh, tas eksaamens ir sviests, visi eksaameni ir sviesti, laimes speele.
1.) zinaashanu dalja - tur neko iemaaciities iisti nevar, izpratnes paarbaude vairaak
2.) straadaashana ar avotiem - gan jau Misaane ir ar jums to daudz trenneejusi! ja nav, nejuuties tur pietiekoshi stipra, tad obligaati vinjai prasi, lai dod vecos eksaamenus, lai Tu vari trenneeties! ja vinja nedod - pasaki man! :)) visu nokaartosim!
3.) eseja - gan jau Misaane ir maaciijusi, to vinja prot! vispaar Misaane ir ļoti laba skolotaaja, mani vinja uz to eksaamenu sagatavoja tieshaam lieliski. Pietam vareetu teikt, ka peedeejaa briidii, jo lai nu kur, bet uz veesturniekiem es iisti nebiju domaajis iet. bet aizgaaju un juutos taa... ehh... nu gruuti aprakstiit - SUPERIIGI!!! :)

ps - man viss Latvijas pirmaas briivvalsts laiks iipashi nesimpatizee kaa izpeetes objekts. daa, par to ir runaats TIK daudz, ka liidz broshai jau man tas viss. kaut gan augstskolaa pasniedzeeji prot visu taa interesanti paveestiit.

nu ko tur gan lasiit daudz - aviizes var palasiit - aaa, maijaa obligaati var palasiit kaut ko par otraa pasaules kara beigaam (tagad tas ir mans lauciņš - letonika 4eva!) es tak nezinu... ;)

ehh, kaut kaa Tu man ļoti pozitīvu lādiņu tagad iedevi! siimanii mostas enerģija! pavasaris tak! ritenis jāieēļo, lai var braukāties rinķī apkārt! tikai vispirms referāts par Ēģipti! :))
(Reply) (Thread) (Link)
rebeka[info]rebeka on April 2nd, 2005 - 10:56 pm
Gulēju gultā. Lasīju "Latvijas vēsture. 20gs." Izlasīju Z. A. Meierovica vārdu un atcerējos to, ka Tev "viss Latvijas pirmaas briivvalsts laiks iipashi nesimpatizee kaa izpeetes objekts" un "liidz broshai jau man tas viss". Un bezsakarā ilgi gultā smējos par to brošu. Nekad nebiju dzirdējusi tādu teicienu. Piedur ne pa jokam, jeb, kā moderni saka -spārda reāli pēcpusi!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas[info]special_k on April 2nd, 2005 - 10:59 pm
he hee, tad jau man tieshaam gariigais shodien liidziigs Taveejam - nesen pat veel par kaut ko smagi nosmeejos, tikai vairs neatceros, par ko :D
he hee, "spārda reāli pēcpusi" - taadu gan nebiju veel dzirdeejis!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rebeka[info]rebeka on April 2nd, 2005 - 11:19 pm
Vienīgi vārdu secība laikam cita. Man liekas, ka pareizi būtu "reāli spārda pēcpusi", bet tas tā.
Tā saka viens jauks cilvēks no manas klases. Ance. Varbūt tādu zini. Viņa spēlēja ģitāru žetonvakarā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas[info]special_k on April 3rd, 2005 - 10:56 am
aptuveni atceros :p
(Reply) (Parent) (Link)