Zelta zutis -

About  

Previous Entry 25. Nov 2013 @ 11:23 Next Entry
http://www.apollo.lv/zinas/vetra-norauj-jaunos-jumtus/347838

http://www.tvnet.lv/zala_zeme/daba/438519-vejs_izgaz_lielveikala_sienu

http://www.tvnet.lv/zinas/mobilais_reportieris/447424-liepaja_veikala_depo_iebruk_jumts

*- vēl es atceros rakstu par skolu (kaut kas ap 2005. gadu vai...), kur tika nomainīts pusei ēkas jumts, jo esošais ir avārijas stāvoklī un izcili bīstams - apdraud cilvēkus, bet naudiņas budžetā nepietika visam jumtam. tad nu pirmais rudens vēja pūtiens to jauno un drošo, cilvēkus neapdraudošo, jumtu nonesa nafig, bet bīstamā jumta (vecā) jumta puse ij nenošķaudījās par to, ko presē tad dēvēja par vētru (nieka 28 m sekundē brāzmās, ja pie jūras, kur tā skola atradās vismaz reizi rudens sezōnā ir vētra ar 34 - 35 m sekundē).

tas tā - ko es te uz ātru roku sameklēju, bet par to, ka šai dāņu karaļvalstī būvniecībā kas smagi nav kārtībā, ja jau II brīvvalsts laikā veikto darbu rezultātiem ir nepārtraukti ķipa ikdienišķi čē pē, esmu ar vienu kōrišu apspriedis gadiem ilgi. (neviens no mums nav ar būvniecību saistīts; man specialitāte ir lopu pimpīši, bet viņam citi līķi; i tago varam tikai secināt, ka mums nepatīk un mēģināt noformulēt kaut kā vārdos to kas nepatīk). pēc Alfas fasādes aizpūšanas es vēl viņam teicu, ka jābrīnās, ka vēl nav līķu, un ka kaut kādas pārmaiņas būs gaidāmas (kā jau tas defoltā Durlandē notiek) pēc pirmā līķa. toreiz vēl atļāvos piemetināt, ka tā kā "ļaunuma sakne" visticamāk ir vispārēja (tobiš sistēmā), tad ar vienu līķi būs par maz un vajadzētu vismaz desmit. runājot par būvniecību Durlandē, mēs nespriedām būs vai nebūs līķi. jautājums vienmēr bija - kad būs? (vēlams pēc iespējas drīzāk, protams, citādi nepatīkami apkārt staigāt). nu tā beidzot ir.

tagad varu savā prātā ielikt ķeksīti un pēc gadiem izdarīt secinājumus vai ir notikušas pārmaiņas tajā visa pastāvošajā veltīgumā, kas man nepatika pirms.

//jā, jā, es esmu vainīgs. es zinu. drīkst mani pasludināt par grēkāzi, jo, lūk, vārna krauklis tāds! ķērca, ķērca un pieķērca! un gan jsu kāds sasauktais apvienotais gadalku un ekstrasensu konsīlijs vēl izskaitļos, ka visi cietušie vismaz reizi man ir garām nogājuši un ne tā uz mani paskatījušies. bīstieties manus ķērcienus. i tago, es - veca ragana - metama uz sārta.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]klusums
Date: 25. Novembris 2013 - 13:47
(Link)
Jap, asinis vai arī tas nav noticis.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Novembris 2013 - 13:56
(Link)
stulbi, bet fakts.

tikai toreiz, kad es to teicu, nebiju domājis tik lielu līķu kaudzi.
[User Picture Icon]
From:[info]klusums
Date: 25. Novembris 2013 - 14:17
(Link)
Shit happens. Ko nu vairs par līķiem pārdzīvot.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Novembris 2013 - 14:19
(Link)
es nepārdzīvoju. es gaidu turpinājumu. bet, pēc atsevišķu amatpersonu izteikumiem, man šķiet, ka turpinājums būs ne tajā virzienā, kur vajadzētu...
[User Picture Icon]
From:[info]klusums
Date: 25. Novembris 2013 - 14:40
(Link)
M? Ziņas nelasu.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Novembris 2013 - 15:16
(Link)
es šodien arī neesmu lasījis, bet vakar vienā no tiem raidījumiem, ko senči skatījās viens ierēdnis runāja no sērijas: nu tik sameklēsim vainīgo, nu tik sodīsim un tad vis būs labi. Maximai ir tik un tik tirdzniecības vietas Rīgā. visas pārbaudīsim. visas...

pilnībā izliekoties neradzam, ka problēma nav vienā tirdzniecības tīklā. tāpēc man ir aizdomas, ka visu centīsies traktēt tā, ka ar būvnormatīviem viss ir kārtībā (neskatoties uz to, ka tie pieļauj visai paviršu celtniecību), ka ar būvatļaujām, inspekcijām utt. viss ir labi un neko mainīt nevajag.

un tad aizvakar bija raidījums, kur vairāki ar jomu saistīti cilvēki izteicās un man tas veids, kā viņi runāja, dikti vilka uz variantu - tiksim pie viena grēkāža, lai tik visa esošā sistēma varētu funkcionēt kā līdz šim.

bet nu tās ir tikai manas pašreizējās izjūtas.
[User Picture Icon]
From:[info]klusums
Date: 25. Novembris 2013 - 15:23
(Link)
Ak, dies cik stulbi. Ir bijušas asinis, vajag asinis! Mēģinājumi iztaisīt likumīgu linča tiesu.

Jap, visskumjākais visā būtu tas, ka būvniecības jomā viss paliktu kā līdz šim. :( Neba jau tie cilvēki - cilvēki mirst katru dienu.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Novembris 2013 - 15:57
(Link)
jāpaskatās, kas notiks, kad šīs pirmās uzkultās putas norims. varbūt saprāta balsis nenoslīks empātijas jūrā.

laiks rādīs...
[User Picture Icon]
From:[info]klusums
Date: 25. Novembris 2013 - 16:14
(Link)
Cerēsim.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba