Zelta zutis -

About  

Previous Entry 9. Mar 2012 @ 16:29 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]gorgona
Date: 9. Marts 2012 - 18:03
(Link)
sākumā neko nevarēja saprast, pēc trešās izlasīšanas reizes daži vārdi sāka šķist saprotami. gan jau pēc vēl dažām izlasīšanas reizēm varētu sākt saprast, kas, ko, kāpēc un par cik.
valodas ir tik jocīgas padarīšanas.
ha, un daži par mani ir ņirgājušies, kad es esmu teikusi, ka man latīņu valoda ir jāraksta cv kā "saruvalodas līmenī" un vēl kaudzīte visādu jocīgo valodu ir tādas, ka jēgt jau neko nejēdzu, bet visādus sūdus pateikt un saprast māku.
tad nu rezultāts tāds pats, kā tev - neko nevienā valodā jēdzīgi nemākam, bet ja vajag, saprast var gandrīz visu. ok, izņemot arābu un tamlīdzīgās.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 9. Marts 2012 - 18:20
(Link)
nu šajā dzejolī es jau no pirmās lasīšanas reizes šo to sapratu. bet dzejolim es pievērsīšu īpašāku uzmanību kaut kad vēlāk. tagad man ir cits, ar ko jātiek galā. bet nu, jā. kad man ir vajadzīga informācija, kas ir uzrakstīta valodā, kuru es nemāku, bet satur man pazīstamus burtus, izdodas ļoti veiksmīgi tikt ar visu galā, bet brīžiem man šķiet, ka būtu bijis daudz foršāk, ja es būtu kaut kādos aizlaikos mācījies tās valodas, no kurām man tagad diezgan regulāri sanāk datus izburt ārā (kaut kā visbiežāk man kādu no latīņu valodas 'bērniem' vajag izmantot).
[User Picture Icon]
From:[info]gorgona
Date: 9. Marts 2012 - 18:24
(Link)
bet vai tad tev latīņu valodu arī nebija jāmācās? man viņa kopskaitā pa filz fak un jur fak vairākus gadus bija jāmācās. un tad man beigās iepatikās un es pati savā nodabā vēl kādus gadus viņai būros cauri, jo - interesati tak.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 9. Marts 2012 - 18:30
(Link)
nē, man nebija latīņu valoda jāmācās. man tikai ir tā, ka ir jālieto diezgan daudz vārdu latīņu valodā vai vārdi, kas no tās ir veidoti.
[User Picture Icon]
From:[info]gorgona
Date: 9. Marts 2012 - 18:32
(Link)
oj, bezpupuzačīt, tad tev pēdējais laiks viņu sākt mācīties! nopieti! tā ir kruta valoda, pat ja pilnīgi nevajadzīga un beiKta - vienalga ir noderīga! man liekas, ka man moš kaut kur ir kaut kas par viņas mācīšanos, ja neesmu atdevusi jau kādam.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 9. Marts 2012 - 18:36
(Link)
viņa ir tik noderīga un tik beigta, ka arī bez mācīšanās, nākas to lietot katru dienu un pilnīgi neiespējami dzīvot bez tās lietošanas.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba